У Житомирі відзначили річницю запуску першого штучного супутника Землі: відео

55 річницю запуску першого штучного супутника Землі відзначають у світі. Зокрема й у Житомирі, на батьківщині творця сателіта Сергія Корольова.

У місцевому музеї космонавтики оголосили день відкритих дверей. Упродовж усього дня житомиряни могли безкоштовно відвідувати екскурсії та на власні очі побачити копію першого штучного супутника у повний розмір.

Завітав на урочистості і льотчик-космонавт СРСР Віталій Жолобов.

Нагадаємо, запуск першого штучного супутника ПС-1 відбувся 4 жовтня 1957 року із космодрому Байконур. Сателіт провів на орбіті 92 дні, облетівши довкола планети майже півтори тисячі разів. Його сигнал міг почути кожен радіолюбитель у будь-якій точці світу. Дата запуску першого штучного супутника Землі вважається початком космічної ери людства.

Віталій Жолобов, льотчик-космонавт СРСР, Герой Радянського Союзу: “Когда полетел спутник, это была в первую очередь гордость, что это наши сделали, что полетел первый спутник. Это невероятно”.

Галина Бодашевська, Заступник директора з наукової роботи Житомирського музею космонавтики ім. С. Корольова: “Головна суть експерименту, який відбувся 55 років тому, була не стільки у цьому малесенькому апараті, скільки в ракеті, яку створив Сергій Павлович Корольов. Адже це була перша у світі ракета, яка змогла подолати силу земного тяжіня, відірватися від землі і полетіти у космос”.

Джерело: 5 Канал