Всі ці роки я без зрад сповідую одні цінності, і вони потребують вашого політичного захисту – звернення Віктора Ющенка

Президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко упевнений у тому, що цінності української нації, демократії та європейського вибору України є єдино правильним вибором вільного майбутнього України.

Про це лідер «Нашої України» заявив у Івано-Франківську, де завершується передвиборчий тур.

«З цими цінностями я пройшов свій шлях один, і у статусі Президента з цими цінностями я був один. Ці цінності треба сьогодні захищати політично, але по-людськи вони зажди є зі мною», – закликав Віктор Ющенко.

При цьому він зауважив, що головне – не те, прихильники якого плану українського майбутнього виграють або програють у результаті виборів, а те, чому сформовано суспільний запит на українську вторинність та залежність.

«Щастя – жити у своїй суверенній країні. Якщо ми тут не господарі, якщо у нас не панує своя влада, тоді працюють спецслужби й інституції інших країн, тоді ми живемо у колонії, де не поважають права своїх громадян», – застеріг Віктор Ющенко.

Лідер «Нашої України» заявив, що за роки у політиці не змінював цінності, але команда людей, які називали себе його однодумцями, здебільшого не пройшла перевірки часом та спокусою влади.

___________________________________________________________________________________________

«Я втомився від політичних зрад. Можливо, моя команда сьогодні не така велика, як була на Майдані. Це десь 15-20 чоловік, але вони разом зі мною 2 роки несли тягар поразок, політичних зрад і нищівної критики. І вони у цьому вистояли і не побоялись бути в політичній меншості, бо вірили у наші цінності. І вони зараз поряд зі мною»

Віктор Ющенко

____________________________________________________________________________________________

Він додав, що після досвіду політичних зрад, упевнений у людях, які пройшли випробування «після-президентства».

«Сьогодні зі мною люди, які пройшли 2 важких роки критики і відторгнення. Я впевнений у них. Цих людей не купиш дрібним приватним інтересом», – наголосив Віктор Ющенко.

Власне період перебування на президентській посаді він назвав важким часом фактичної самотності.

«Багато моїх ключових рішень, в тому числі кадрових, були тими, яких вимагав український народ. Ці рішення були вимогою демократії, але з часом вони виявилися помилковими. І відповідальність за ці помилки несу я один», – нагадав Віктор Ющенко.

___________________________________________________________________________________________

«Президентство – це і привілей, і велика мука. Я п’ять років фактично не бачив своєї родини. Досі не забуду, як жорстко одного разу я з ними говорив через відмову моїх малих дітей збиратися на якийсь офіційний захід», – згадав Віктор Ющенко.

____________________________________________________________________________________________

Він наголосив на тому, що є самодостатньою особистістю, яка не потребує владних посад для того, щоб реалізувати себе і служити Україні.

«Мені від влади нічого не треба. Зараз я живу життям, яке організовую сам собі. Я не від кого не залежу. У мене є Інститут Президента Ющенка, в якому я реалізовую цікаві проекти. Переконаний, вони важливі для мільйонів людей», – сказав Віктор Ющенко.