«Замку Радомисль» виповнився 1 рік!

Єдиний у світі Музей української домашньої ікони «Душа України», який знаходиться в історико-культурному комплексі «Замок Радомисль», що на Житомирщині урочисто відзначив першу річницю своєї діяльності.

«Замок Радомисль» – один з найцікавіших об’єктів культурного шляху «Via Regia»- «королівського шляху», набув надзвичайної популярності у вітчизняних та іноземних туристів – за рік його відвідало понад 15 тисяч туристів! На сьогодні жоден приватний музей в Україні не досяг таких результатів.

З першою річницею діяльності «Замок Радомисль», фундатором якого є Заслужений лікар України, громадський діяч Ольга Богомолець, приїхали привітати представники іноземних дипломатичних установ Чехії, Польщі, Білорусії, Ватикану, центральних органів влади, представники церков, також на святкуванні була присутня Ханне Северенсис, президент Європейської Медіа Платформи.

Теплі привітання прозвучали від Надзвичайного та Повноважного посла Чехії п. Івана Почуха, який відзначив, що відвідав багато замків, проте його особливо вразив «Замок Радомисль», де він побачив «Душу України» – унікальну колекцію українських домашніх ікон. Апостольський Нунцій в Україні Томас Едвард Галліксон також підкреслив, що Музей українських домашніх ікон вразив його та дав змогу глибше познайомитися з духовною культурою України.

Олег Кохан, генеральний продюсер кінокомпанії “SOTA Cinema Group”, запропонував гостям та започаткував нову традицію – для зміцнення ландшафтного парку дарувати не букети квітів, а рослини.

«Я мрію про те, щоб кожен українець, кожен гість нашої країни торкнувся «Душі України», що зберігається у «Замку Радомисль» – в унікальному духовному та туристичному центрі та відчув усю ту велич й незбагненність нашої історії, культури, що сягає глибин століть, відлунюючи у серцях добротою. І я впевнена, що кожен, хто побуває у цьому надзвичайному місці відчує ту Силу Божої Любові, яка допомогла мені повернути скарби мого народу його нащадкам. Це місце, яке неодмінно варто відвідати кожному українцю. Торкніться таємничої історії рідного народу, подорожуйте крізь віки та повертайтеся у свої домівки з паростками Віри, Надії та Любові й сили Мудрості, які вам дарує «Душа України».

Ольга Богомолець

Разом з Ольгою Богомолець на території унікального ландшафтного парку висадили подароване дерево

Ще 5 років тому на місці занедбаної території було болото, а сьогодні тут розкинувся розкішний ландшафтний парк з рідкісними рослинами

А на місці міського сміттєзвалища постав пам’ятник українській духовній культурі світового масштабу – завдяки зусиллям Ольги Богомолець зруйновану древню споруду папірні відреставровано і сюди навідуються тисячі туристів, які можуть торкнутися найдорожчого скарбу української душі – її духовної спадщини.

На Житомирщині встановлено культурний рекорд: фоторепортаж

Середньовічний замок на Житомирщині потрапив до списку кращих готелів України