На Житомирщині багатодітна матір живе в хліві біля згорілої хати. ВІДЕО

Просто неба опинилася мати з чотирма дітьми на Житомирщині. Їхній будинок згорів ущент, тож жити родині просто ніде.

Так і ночували б на вулиці, якби не сусіди, що прихистили дітей і допомагають родині продуктами. Тим часом, місцеві чиновники кажуть, що можуть виділити лише п’ять тисяч гривень. Четверо дітей та їхня мати мають лише те, що вціліло після пожежі – це одяг, у якому були, коли горіла їхня хата, йдеться у сюжеті ТСН.

Потерпіла Олена Гірченко розповіла: “Нічого в мене немає, дивани, холодильник новий, морозилка – все, що стояло, все погоріло, два котла згоріло”.

Винести нічого не встигли, бо пожежу помітили, коли всередині вже палало.

“Сиділи в хаті, вечеряли, дитина менша прибігає, каже, мама, одежа горить, я вибігла, відкриваю двері, і воно вже палає ось звідси”, – розповіла про пожежу жінка.

Пожежники, за словами жінки, приїхали тільки через 25 хвилин після виклику. Від хати залишилися хіба що стіни. Чотирьох малих дітей прихистили сусіди, а сама Олена живе в хліві, захищаючи від злодіїв своє майно. Та сусіди теж багатодітні, тож, тепер у їхній хаті ночують шістнадцятеро людей. Місця всім ледь вистачає.

Скільки ще погорільцям користуватися сусідським милосердям і тулитись у їхній хаті, місцеві чиновники сказати не можуть. У міській раді запевняють – вільного житла не мають. Усе, чим можуть допомогти, виділити з резервного фонду 5 тисяч гривень та дати деякі будматеріали.

Олександр Ткачук, міський голова Радомишля, пообіцяв: “Ці гроші з резервного фонду їм буде надано, далі домовлено через адміністрацію з лісгоспом, буде виділена деревина, будуть виділені дошки”.

Поки що з бюджету на п’ятьох погорільців виділили 200 гривень. Тож, мати з чотирма дітьми живуть фактично коштом сусідів. Нині найбільше, про що мріє багатодітна мати, – до початку морозів відремонтувати літню кухню. Щоб хоч там перезимувати.