Заява гендиректора ПАТ «Житомир-Авто» щодо оренди землі буде розглянута як того вимагає земельне законодавство

07 листопада 2012 року, в організаційному відділі міської ради відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

На комісії були присутні 10 депутатів, перший заступник міського голови Галина Семенець та представники профільних управлінь. Порядок денний комісії складав 27 питань, крім того розглядались низка доручень голови комісії від 31.10.2012 року.

За дві години роботи депутати розглянули 15 питань та доручення голови комісії від 31.10.2012 року. Серед них питання стосовно надання дозволів на приватизації, здачу в оренду, купівлю земельних ділянок фізичними та юридичними особами.

На комісії повторно розглядалось заява генерального директора ПАТ «Житомир-Авто» щодо надання в довгострокову оренду земельної ділянки. На минулому засіданні комісії 31 жовтня 2012 року дане питання підняв голова комісії Микола Туфанов, який наголосив на необхідності позитивного вирішення даного питання.

Читайте на Репортері Житомира: Туфанов: депутатам перешкоджають! Леонченко: комісія – не дозвільний центр!

«Ця заява надійшла на ім’я голови комісії Миколи Туфанова без визначеного законодавством переліку документів, на підставі яких і має вирішуватись питання надання чи не надання ділянки в оренду. Тому профільне управління зв’язалось із запитувачем, який необхідні документи направив на розгляд через Дозвільний центр міської ради, як це визначено у законодавстві», – наголосила Галина Семенець.

Відповідно до законодавства України питання земельних відносин вирішує сесія міської ради, але це процес довготривалий та громіздкий. Людині необхідно надати пакет документів у Дозвільний центр міської ради, на підставі яких профільне управління готує проект рішення сесії, яке має бути оприлюднене та пройти обговорення на депутатських комісіях.

«Тільки таким чином ми можемо вирішувати питання землекористування, для цього працює Дозвільний центр, а рекомендація постійної комісії – це радше запорука фахової підготовки рішення, в якому будуть враховані всі вимоги закону та інтересів громади», – наголошує Галина Семенець.