У Житомирі асоціація сільських та селищних голів думає, як не втратити українське село. ФОТО

Вибори минули, вщухають пристрасті і пора повертатися до повсякденних питань. Таким закликом відкрив засідання ради регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних голів спікер житомирської обласної ради Йосип Запаловський.

В останні роки йде дискусія щодо реформи влади. Але, на жаль, суть цих розмов зводиться до перерозподілу повноважень у трикутнику Президент, ВР, Уряд. І це не вирішує проблеми простих людей.

– Місцеве самоврядування має бути повсюдним, – переконаний Йосип Запаловський. Саме тому у процесі реформування АПК важливо не забути про село.

Голова обласної ради зупинився на досягненнях АПК області:

– Житомирщина нині у чільній десятці по АПК серед областей України. По темпах розвитку промислової галузі – ми перші в Україні.

– Підприємства Житомирщини виробили на 37% більше продукції ніж у попередньому році.

– В області більше 250 підприємств з іноземними інвестиціями.

Йосип Запаловський переконаний, що це завдяки тому, що Житомирська ОДА і обласна рада провела ряд заходів, щоб залучити інвесторів в область. Як приклад – на базі академії закордонних справ був проведений інвестиційний форум, під час якого наші чиновники якісно донесли до іноземних інвесторів інформацію про інвестиційний потенціал Житомирщини, що дало результат.

Разом з тим, ми можемо втратити українське село. Щорічно Україна втрачає 15-20 населених пунктів.