Опозиція використала господарське питання, щоб тиснути на Дебоя

Опозиція у міській раді використала питання бюджету, щоб тиснути на міського голову Житомира.

Звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців депутати житомирської міської ради до відома не прийняли. Не вистачило голосів. Звіт про виконання бюджету не є рішенням ради і пройшовши усі відповідні погодження на комісіях і ознайомлення депутатів з його змістом мав би бути взятим до відома по факту.

Але цього не відбулося. Депутати від опозиції, заручившись підтримкою ображених провладних депутатів, які минулого тижня знімали секретаря Леонченко, не проголосували за звіт.

Мало того, депутати перервали виступ начальника департаменту фінансів Гаращука, який оприлюднював результати бюджетного року.

Депутат Буряченко з «Фронту Змін» сказав, що до думки іншої частини залу міський голова не чує. Його колега Михалець визнав, що те, що відбувається, є продовженням тієї невдоволеності частиною депутатів мером і його роботою, яке вилилось у звільнення секретаря і невзяттям до відома бюджету.

Міський голова Володимир Дебой наголошує, що звіт про виконання бюджету – є констатацією фінансової ситуації і не має жодного відношення до політики, якщо підходити до цього питання по-господарському.

– Голосування не відбулося, рішення – не прийнято. Далі обговорювати немає чого, – каже депутат-опозиціонер Оніщук.

Депутат регіонал Сарно зазначає, що логіки розумної у діях колег, які не захотіли брати до відома бюджет Житомира немає.

«Хрестики поставили, за які питання голосувати, за які ні. От і весь підхід, – каже Сарно. – Якщо у депутатів є зауваження – це одне, якщо просто не затверджують звіт про виконання – це вже політика».

Згідно рекомендацій постійних комісій проект звіту пройшов усі погодження. Депутати з ним ознайомлені і зауваження до самого бюджету не надійшло.

Депутат Михалець каже, що те, що стається – незадоволення роботою департаменту фінансів. Фінплани підприємств і до досі не затверджені. «Таке голосування показує оцінку роботи цього департаменту, – каже Михалець. – На комісіях ми розібралися у цифрах бюджету і рахувати ми вміємо. Бюджет змінюється щоквартально, і бюджет місто виконує тільки тому, що його постійно змінюють.»

– Іде обструкція по цьому голосуванню, – переконані депутати, які голосували за прийняття бюджету до відома.

Опозиція продовжує тиснути на Дебоя, примушуючи його йти на поступки.