Підприємствам Житомирщини відшкодовано 257 мільйонів гривень ПДВ

За 10 місяців 2012 року підприємствам Житомирщини відшкодовано з Державного бюджету податку на додану вартість 257,3 млн. грн., у тому числі на рахунки платників податків – 194,8 млн. грн.

Це на 16 мільйонів гривень більше, ніж у відповідний період минулого року, – інформують у прес-службі обласної податкової.

Сумлінних платників реального сектору економіки залучають до автоматичного відшкодування сум податку на додану вартість. В минулому році бюджетне відшкодування в автоматичному режимі платники отримали на суму 36,1млн. грн., а за 10 місяців поточного року – 71,1млн. грн., що на 35,0 млн. грн., або у 2 рази більше.

За результатами декларування у жовтні 2012 року отримали право на автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість 14 платників на суму 11,5 млн. гривень.

Враховуючи важливість для суб’єктів господарювання своєчасного повернення ПДВ, податкова служба Житомирщини зацікавлена у повному та своєчасному відшкодуванні цього податку всім підприємствам, які декларують ПДВ, у тому числі в автоматичному режимі.

Повернення ПДВ відбувається за умови дотримання підприємствами критеріїв, визначених Податковим кодексом України.