Скандальний будинок на Щорса, 155 нарешті добудують?

Найближчим часом в Житомирі очікують на державні гроші для завершення довгобуду.

Відповідно Розпорядженню Кабміну, на завершення будівництва житлового будинку по вул. Щорса 155 з держбюджету буде виділено 4 мільйони гривень. За словами міського голови Володимира Дебоя, зараз проходить технічне опрацювання всіх документів. А поки що аби уникнути руйнації верхнього поверху недобудови, підрядником було проведено герметизацію даху.

Щодо інших довгобудів – житлових багатоповерхівок по Ватутіна і по проспекту Миру. В першому випадку будинок розташований на землях Оліївської сільради, а тому відповідальність за будівництво несе саме вона, каже Володимир Дебой. Хоча там є інвестори – житомиряни, а тому:

“Ми сьогодні, маючи відповідальність перед цими людьми, шукаємо шляхи виходу з цієї ситуації. Але там дуже складна ситуація. Цією справою займалися силові структури, вони прийшли до якихось висновків, і сьогодні потрібно знаходити момент, щоб на ті всі проблеми завести інвестора. Щоб він викупив сьогодні вже не дуже привабливий проект. Але поки рішення немає”.

Щодо будинку по проспекту Миру, то міський голова запевнив, що місцева влада всіляко стимулює державну установу і Міністерство оборони в тому числі до виділення коштів і завершення будівництва. Це відбувається на рівні офіційних звернень та особистого спілкування. Щодо реального проведення робіт, то сьогодні в Житомирі будується житловий комплекс Фаворит.