Кінця світу не буде. Принаймні у Житомирі

Хтось вірить у кінець світу 21 грудня, хтось ні, ну а деякі люди активно до нього готуються.

Аналітики найбільшого в Україні сайту безкоштовних оголошень дослідили тематичні пропозиції користувачів і розповіли, як українці готуються до страшного пророцтва племені Майя.

Приклади реальних оголошень з мережі Інтернет:

Підземний бункер на випадок кінця світу

21 грудня 2012 настане так званий кінець світу! Але загинуть не всі. У вас є можливість залишитися в живих або хоча б подарувати життя своїй дитині. Ми надаємо місця в бункері майже в центральному районі м. Києва. Обмеження на покупку – місце одне. Людина повинна бути не старше 60 років.

Підземний бункер у Києві

Вартість проживання в бункері за 7 днів:
Чоловіки – $ 10 тис.
Жінки – $ 7 тис.
Діти у супроводі дорослих безкоштовно.

Будинок в Одесі з бункером, підземним ходом і ліфтом

Будинок на три поверхи площею 280 м2. У ньому п’ять рівнів. Ділянка шість соток, на ньому доглянутий сад. Опалення на п’яти видах палива із запасами (5 тонн вугілля), котел на гасі, діючий камін, газ, електроопалення, своя артезіанка і водопровід, сауна, баня, басейн. Вартість – $ 170 тис.

Підземні бункери від Vivos – захист від Апокаліпсису

Американська компанія Vivos вирішила дати жителям Землі шанс пережити кінець світу. Фірма розгорнула кампанію з будівництва мережі комфортабельних бункерів, у яких можна буде перечекати найсуворіші для планети часи. За задумом авторів проекту, комплекс підземних споруд буде повністю завершено до кінця 2012 року, тобто до того моменту, коли, за версією індіанців майя, на Землі повинні відбутися незворотні зміни, які приведуть до загибелі всього живого.

Тим, кому такий розклад здається не дуже правдоподібним, Vivos пропонує подумати про можливу ядерну війну, руйнівні землетруси, цунамі, а також підступи ворогів людства і все ж зарезервувати собі містечко в бункері.

У бункері є всі зручності, все необхідне, в тому числі тренажерний зал, і навіть в’язниця. Кожен індивідуальний бункер вміщає чотири персони, має телевізор з плоским екраном, кухню та пральну машину. Для оформлення бронювання потрібно внести $ 50 тис.

Також можливо бронювати не цілий бункер, а просто місце. Вартість для дорослої людини складає $ 5 тис., для дітей – $ 2,5 тис. Зате тварини приймаються абсолютно безкоштовно.

Деякі люди не хочуть зустрічати кінець світу в самоті, а тому шукають друзів:

Шукаю друга на кінець світу

Хочу знайти подругу для спілкування за інтересами. Інтим, сигарети і алкоголь НЕ пропонувати! :))

Друг на кінець світу… Все просто і ясно. Друг, подруга на кінець світу. Посидіти “поржати”.

Тим, хто хоче не просто пережити апокаліпсис, але ще й залишитися без втрат, заповзятливі громадяни пропонують застрахуватися:

Застрахую від Апокаліпсису 2012р.

Застрахую від Апокаліпсису 2012р. і від подальших Апокаліпсисів!

Конкретна сума страховки не передбачається. Кожен визначає сам свої фінансові можливості і бажаний рівень захисту.

Будинок з підземним бункером

Як бачимо, це вже не жарти. Люди серйозно і навіть прагматично поставилися до зустрічі з кінцем свого існування. А найбільш підприємливі навіть умудрилися на цьому заробити – але ж мета то у них – найблагородніша з можливих – врятувати наше з вами життя за наші чималі гроші. Але питання: навіщо нам після кінця світу будуть ті гроші? Чи матимуть вони ціну? Головне – не потрапити до числа того відсотка невдах, яким не вдасться пережити того, про перебіг чого ніхто точно сказати не може.

Подейкують, що сонячна система у цей день перетне «нульовий» меридіан і на 7 днів планету охопить смертний морок. Ні світла тобі, ні звуку. Люди нічого не бачитимуть, і не чутимуть. Не буде навіть Інтернету. За таких умов багато хто дезорієнтується і завдасть шкоди собі і оточуючим.

Київ, Одеса, інші міста-гіганти, як бачимо, готуються до кінця світу, як до виборів. А що – вибори для когось також є кінцем світу. Наприклад, для житомирського губернатора Сергія Рижука останні парламентські вибори стали чимось таким, тільки у політичному вимірі.

Як сказали житомирські підприємці на нараді у міськраді за місяць перед стартом євро чемпіонату з футболу, «підготовку до Євро Житомир проспав».

Читайте: Підготовку до Євро Житомир проспав

А могли б нормально «піднятися». І планували ж… зустрічати делегації з дружніх європейських країн, обмінюватися досвідом, пити пиво і євроцентризуватися. Реалії: жодного іноземця ми у нашому місті не побачили. Взагалі склалося враження, що чемпіонат проходить у якійсь іншій країні.

Боїмось, що те ж саме трапиться і з кінцем світу. Існує ймовірність, що ми, житомиряни, за своєю звичкою, його просто прогавимо. У той час як наші партнери з інших міст України на своїх дачних ділянках у поті чола з лопатами у руках риють бункери, завбачливо розіславши Інтернетом координати куди звертатися з рекламою приблизно такого змісту: «Здам у оренду бункер на кінець світу. Вартість 7-денного проживання для однієї людини – 10 тис$, дитини – 2,5 тис$», місцевий житомирський бізнес жодним чином не реагує на передкінецьсвітні панічно-прагматичні настрої частини населення. Він взагалі реагує на щось?)

_____________________________________________________________

Можливо, житомиряни не вірять у кінець світу?) Які ж ми сміливі! До героїзму. Готові ризикнути. Бо хто не ризикує, той не сміється з «лоха», який ризикнув, хоча цього робити було і не варто).

____________________________________________________________

Репортер Житомира звернувся до директора одного з місцевих ріелторських агенств з прямим питанням: “А ви бункери в оренду на кінець світу в Житомирі здаєте?” На що почув відповідь: “Я ж не шизофренік …!”

Отож, якщо навіть ріелтори, ці пронизані прагматизмом створіння, настільки не вірять у кінець світу, що навіть не спробують на цьому заробити, значить його точно не буде. Принаймні у Житомирі.

«Есть очень много делових предложений», – зауважив з цього приводу Репортерові Житомира місцевий всезнаючий політолог Віктор Радчук. «Можу запропонувати за пляшку горілки підвал свого приватного будинку. Він глибокий, з бетону. Чим не бункер?».

Разом з тим політолог радить не обманюватися надіями на те, що бункер врятує. «Там же порушаться планетарні галактичні фізичні сили, магнітні поля. Не буде ні світла, ні гравітації. Принаймні так кажуть). Тому у мене інша пропозиція: пропоную послугу такого змісту: «Усипляю на 3 дні. Недорого.» Як варіант – можна добряче напитися, щоб два дні проспати і не бачити того жахіття, яке має відбуватися у просторі.

______________________________________________________________

У мене у тещі день народження 22-го грудня, так я їй запропонував відсвяткувати його 15-го. Самі розумієте, є варіанти, – говорить Радчук.

_______________________________________________________________

– Біле братство, чергова «дурка», – так про кінець світу сказав Репортерові колоритний житомирський журналіст Вадим Кіплінг. Але коли почув про те, що «небесні сили порушаться і земля зійде зі своєї осі» задумався. Після чого сказав: «Когда проблема возникнет, будем её решать. Нужно решать проблемы по мере их поступлення. Сейчас у меня глобальнее проблема чем тот конец света – сдать в ГАИ на права.

З такими людьми, як у нас, нам жоден кінець світу не страшний.)

Сергій Фещенко