У Житомирі ДАІшники зупиняли пішоходів

Не штрафом чи протоколом Житомирські ДАІшники намагаються переконати водіїв та пішоходів дотримуватись Правил дорожнього руху.

Водій, якого зупинили правоохоронці щоб подякувати за те що він пропустив пішохода на «зебрі» був здивований.

Сьогодні мене це вразило і дуже приємно, сам готовий подякувати працівникам ДАІ за таке відношення, – говорить водій автівки.

Проводять такі заходи у Житомирі за участю представників ЗМІ, ДАІ. Мета – попередження дорожньо-транспортного травматизму на автошляхах. Правоохоронці зазначають, що пішоходи такі ж повноправні учасники дорожнього руху, як і водії. За статистикою майже 20% ДТП трапляються за участю пішоходів. І хоча з дитячих садочків навчають де потрібно переходити дорогу, багато хто нехтує правилами і власним здоровям, забувають здавалося б ці елементарні настанови.

Отже, під час проведення тижня безпеки дорожнього руху в обласному центрі працівники ДАІ спілкувались з пішоходами, попереджаючи їх про можливу небезпеку, яка чекає на недисцинлінованих учасників дорожнього руху. За перехід дороги в невстановленому місці можна заплатити понад півсотні гривень штрафу. Однак цього разу порушників не штрафували, а роздавали памятки з правилами та обовязками, адже мета заходу нагадати людям, що їх безпечність може багато коштувати.