У Житомирі кондуктора, якого ТТУ звільнило за 1 грн. 50 коп. поновлять на роботі. ФОТО

Третє слухання стосовно звільнення кондуктора, у сумці якої знайшли лишню гривню п’ятдесят пройшло сьогодні у Житомирському будинку правосуддя.

Нагадаємо, Цезарія Прохніцька пропрацювала кондуктором на Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні рівно 9 років та 9 місяців.

Зарекомендувала себе гарною, приємною та активною робітницею. Свої норми праці майже щодня перевиконувала. Колектив Цезарію тільки хвалить.

Під час мітингів, які відбувалися під стінами обласної ради у грудні минулого року, жінка разом з іншими, відстоювала свої права та права своїх колег. Після протестів, 28 березня жінку звільняють з роботи. Цезарія розповідала, що за її роботою постійно слідкували.

Це перший випадок в історії ТТУ, коли людину так просто звільнили за лишні гроші.

Отже, сьогодні під час засідання суддя виніс своє рішення. Він зобов’язав поновити жінку на роботі, виплатити тисячу гривень моральної шкоди, а також скасувати рішення ТТУ стосовно її звільнення.

Цезарія ще точно не знає чи буде і надалі працювати кондуктором

Проте її колеги повідомили Репортерові Житомира, що будь-яким чином будуть відмовляти жінку від роботи в ТТУ.

У трамвайно-тролейбусному управлінні тепер їй точно спокійно не дадуть працювати. Це буде ще більший контроль, – каже подруга-кондуктор, яка одразу ж після “інциденту з гривнею п’ятдесят” за власним бажанням звільнилася після жінки.

Голова профспілки ТТУ Сергій Невмержицький розповідає, що в управлінні з’явився новий пункт у положенні «Про оплату праці та преміювання кондукторів трамвая і тролейбуса КП «ЖТТУ»» проте з його профспілкою цього ніхто не погоджував.

Документи зроблені «заднім» числом. У них з’явився новий пункт 3.7, проте пункт 3.6 вони десь пропустили. У ньому зазначається, що у разі виявлення реалізації квитків повторно та виявлення лишків у сумці кондуктора на суму разової поїздки, або квитків отриманих не в касі підприємства, а також у випадках отримання від пасажирів плати за проїзд по зниженому тарифу, кондуктор може бути звільнений з посади згідно з п.2 ст.41КЗпП України.

Постанова, за якою нібито хотіли звільнити Цезарію датується 25.07.12

Сергія Арсентійовича повідомили, що це лише копія документу. Оригінал знаходиться в суді.

Я вірила у справедливість. Все ж таки вона є, – сказала Цезарія Прохніцька.

Попереду жінку, напевно, чекає апеляційний суд, цим правом можуть скористатися відповідачі, але вже сьогодні вона щаслива, і зі спокійною душею та чистою совістю повертається додому.