У Житомирі одинадцять років успішно діє школа місцевого самоврядування

Вчора у міськраді відбулося відкриття чергової сесії навчальної програми, спрямованої на оволодіння молодими житомирянами знань про те, яким чином здійснюється управління обласним центром.

Гуманітарний заступник міського голови Олександр Бочковський зауважує, що школа місцевого самоврядування не вчить як стати чиновником. Курс спрямований на всебічний розвиток молодої людини. Слухачі школи побачать зсередини як працює міська рада, як взаємодіють між собою її структурні підрозділи.

Кожен з начальників управлінь особисто зустрінеться з юними житомирянами і на прикладі своєї роботи розкаже і покаже, чим займається управління, яке він очолює, у чому нагальність його функціонування. Юрдепартамент познайомить з юридичними аспектами місцевого самоврядування.

Бажаючі стати у майбутньому державним службовцем пройдуть стажування. Звісно ж роботу, їм ніхто одразу не запропонує, але перевірка своїх знань і неоціненний практичний досвід дозволять молодим людям визначитися з пріоритетами у житті і у найближчому майбутньому зайняти своє місце у владі.

Зрозуміло, що чиновниками усі не постають. Та й стільки чиновників не потрібно… Але вже те, що слухачі цього «муніципального» курсу стануть обізнаними у питаннях здійснення місцевою владою своїх повноважень, є позитивним фактором. Адже чим більше у нас буде освіченої молоді, тим швидше ми побудуємо громадянське суспільство.