У поліклініці обласної лікарні можна буде безкоштовно перевірити рівень цукру в крові

Акцію, що вже стала традиційною, приурочено до Міжнародного дня боротьби з діабетом, що відзначається 14 листопада.

Останнім часом цукровий діабет набув ознак “неінфекційної епідемії”, яка охопила близько 366 млн. жителів нашої планети.

“В групі ризику, переважно ті, в чиїй родині були випадки захворювання на діабет та люди із зайвою вагою. Але прийти і перевіритися радимо все ж усім”, – каже завідувачка ендокринологічним відділенням обласної клінічної лікарні імені О.Ф. Гербачевського Вікторія Стаховська:

Акція розпочнеться о 10 ранку і проходитиме у приміщенні обласної консультативно-діагностичної поліклініки. Експрес-методом перевірятиметься рівень глюкози в крові, також можна буде визначити ризики виникнення цукрового діабету та отримати рекомендації щодо здорового харчування. В разі ж, якщо людині буде вперше діагностовано цукровий діабет, ендокринологи обласної консультативно-діагностичної поліклініки нададуть високоякісну кваліфіковану консультацію.

У Житомирській області наразі на обліку перебуває більше 30 тис. хворих на цукровий діабет. Водночас, за даними епідеміологічних досліджень, реальний показник є принаймні удвічі вищим за рахунок недіагностованих випадків захворювання.

Джерело: Житомирська Хвиля