Володимир Дебой у програмі «Шустер.LIFE. Адреналін» взявся за вирішення питання будинку-“фантома”. ФОТО

Житомирський міський голова Володимир Дебой, депутати Житомирської міської ради взяли участь у програмі «Шустер.LIFE. Адреналін».

Будинок-фантом, за яким стоять долі 64 сімей, якого по документах ще не існує і статус якого взагалі не визначено – стало головним питанням програми.

Як допомогти людям, які стали заручниками ситуації з будинком, що опинився в юридичній колізії?

Справа у тому, що будинок по вул. Щорса, 234-б розташований за межами Житомира на території Оліївської сільської ради, однак деякі його мешканці мають житомирську прописку. Сам же будинок перебуває у власності підприємства, що знаходиться у стадії банкрутства. Статус будівлі – незавершене будівництво. Фактично будинок не зданий в експлуатацію, а тому офіційно не є житловим фондом. Завод-власник будівлі не може завершити будівництво, на яке потрібно близько 3,5 млн.грн., адже сам перебуває на межі банкрутства.

В умовах відсутності централізованого водовідведення та теплопостачання люди проживають уже понад 16 років

Як бути далі, на чию допомогу і підтримку розраховувати – мешканці не знають. Адже з юридичної точки зору місто не має права вирішувати будь-які питання щодо добудови цієї будівлі, бо вона розташована не на території Житомира, а на території Оліївської сільської ради. Це також унеможливлює прийняття будівлі на баланс міста як об’єкта незавершеного будівництва. На жаль, представників від Оліївської сільської ради у студії не було, що викликало здивування присутніх.

Сьогодні люди як ніколи потребують допомоги

Адже досі не можуть приватизувати квартири у незавершеному будинку. Мешканці упевнені: без допомоги можуть взагалі втратити житло.

Міський голова Володимир Дебой у програмі «Адреналін» наголосив: він готовий у рамках законодавства допомагати мешканцям будинку.

На боці Володимира Дебоя виступила вся студія: представники уряду, народні депутати, депутати інших міських рад, юристи. Члени сенату студії одноголосні у тому, що проблема потребує втручання всіх: держави, органів місцевого самоврядування, підприємства-власника ВАТ «Автозапчастини» та мешканців. До якого спільного рішення прийшли учасники програми, чи вдасться владі захистити мешканців – заручників ситуації підприємства-власника – дізнаєтеся із програми «Шустер.LIFE. Адреналін», яка вийде незабаром у ефірі Першого національного телеканалу. Коли саме – слідкуйте за анонсами.