Житомирський підприємець поскаржився Азарову, Пшонці, Клименку на терор місцевої податкової. ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ

Позавчора листи відповідного змісту директор ТОВ «Авиком» житомирський підприємець Володимир Крижанівський надіслав таким посадовим особам:

Прем’єр-міністру України п. Азарову М. Я.

Генеральному прокурору України п. Пшонці В.П.

Голові ДПА України п. Клименко О.В.

№ 18 від 28.11.12

ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ:

Звернутись до вас мене змусили дії працівників Житомирської Податкової міліції, які умисно намагаються схилити нашу фірму до дачі хабара чи знищити бізнес, який вона здійснює. Сподіваюсь, що ви з увагою віднесетесь до цієї ситуації, яка не є поодинокою в країні та захистите представників бізнесу, які сумлінно та в повному об’ємі виконують свої податкові зобов’язання.

З 1999 я працював як приватний підприємець, а два роки тому було створено ТОВ «Авиком». Весь цей час і підприємець і товариство працювало з одними і тими ж контрагентами, платило податки, виконувало всі свої зобов’язання. З вересня цього року Податкова міліція міста Житомира почала штучно створювати нам перешкоди у роботі та чинити тиск. Працівники цього підрозділу ДПІ декілька разів на місяць здійснюють перевірки відповідності даних держреєстрації. Перевірки та спосіб, у який вони проводяться заважають роботі фірми.

5 листопада 2012 року завершилась зустрічна перевірка щодо документального підтвердження та повноти відображення в обліку господарських відносин ТОВ «Авиком» з контрагентами за період серпень 2012 року. Висновком комісії, який виклала у довідці №321\22-5\37221145, підтверджено відсутність ознак фіктивності та підтверджено реальність здійснення господарських операцій з контрагентами.

Методи проведення перевірки, зокрема дзвінки до контрагентів з погрозами зняти податковий кредит у зв’язку з тим, що ТОВ «Авиком» – нібито фіктивна фірма, різко погіршили господарські стосунки із підприємствами. Вже тоді складалося враження, що дії працівників Податкової міліції носять умисно шкідницький характер.

Не дивлячись на закінчення та результати перевірки Податкова міліція продовжувала вимагати у мене, як директора документи, не надаючи при цьому письмових запитів, навіть брали зразки підписів та почерку.

Не пройшло і місяця після закінчення перевірки, як заступник голови ДПІ Житомира пані Сковлюк, ініціювала нову перевірку. Тиск продовжився у вигляді постійних візитів працівників податкової інспекції до офісу. Також відбулась адміністративна перевірка: працівники податкової міліції перевіряли чи є вивіски та чи працює дійсно фірма. В податковій мені пояснили, що не дати фірмі нормально працювати – ініціатива когось з обласної Податкової міліції. Проте так і не зрозуміло, які цілі переслідують ці люди: отримати хабар чи розвалити бізнес?

Мені відомо, що випадок з нашою фірмою не перший місті. Деякі підприємств змушені були терпіти перевірки, що тривали по півроку, які з рештою ставили під загрозу їх подальшу роботу.

Я змушений був подати скаргу до Житомирської міської прокуратури на дії працівників Податкової міліції Житомирської ДПІ та звертався до внутрішньої безпеки обласної Податкової адміністрації. Але ситуація може затягнутись ще не на один місяць.

Мені хочеться вірити в усі ті гарні слова, які можна почути від представників податкової служби про важливість підтримки малого та середнього бізнесу. Про це, зокрема, часто наголошує і Президент. Але, нажаль, коли фірма опиняється один-на-один з Податковою міліцією, все чомусь виглядає зовсім інакше. Замість підтримки бізнес отримує терор та намагання його знищити.

Звертаючись до вас, я прошу навести порядок та раз і назавжди припинити злочинні та згубні для бізнесу дії представників Житомирської міської податкової міліції та забезпечити насправді такі умови, за яких фірми, що сумлінно платять податки, змогли би спокійно працювати. Прошу також сприяти тому, щоб винні у цій ситуації працівники Податкової міліції Житомира були покарані за свої злочинні дії.

Копії документів додаються.

З повагою, директор ТОВ «Авиком»,
Володимир Крижанівський