Мистецьку алею на Михайлівській біля міськради відкрили. Коментують житомиряни. ВІДЕО. АУДІО. ФОТО

Мистецьку алею на Михайлівській відкрили. Було чимало глядачів, незважаючи на десятиградусний мороз.

Спочатку була урочиста церемонія, на якій міський голова Володимир Дебой повідомив житомирянам, що ставитиме перед депутатами міської ради питання про виділення коштів на те, щоб покласти на Михайлівській бруківку. Перший етап за кошти міської ради – від Бердичівської до Лятошинського. Далі – за спонсорські кошти.

– Реконструкція Михайлівської розпочалася з оновлення фасадів. Другий етап – це встановлення цієї чудової алеї, яка символізує славні віхи історії Житомира і стане місцем дозвілля житомирян. Третій етап – ми одягнемо Михайлівську у бруківку, – каже мер міста Володимир Дебой.

Градоначальник бачить реалізацію проекту реконструйованої пішохідної зони від Михайлівської до пішохідного мосту у парку Гагаріна, основним елементом якого стане оновлення за кошти обласного бюджету Майдану Корольова.

Після перерізання стрічки і феєрверку краєзнавець Георгій Мокрицький провів першу екскурсію. Він розповів про історію тих житомирських споруд, які втілені у композиціях мистецької алеї. Усі слухали з цікавістю.

Далі представник Київстару продемонстрував, що Wi-fi реально працює, підключивши до Інтернету планшет.

Одразу після відкриття Репортер від власників смартфонів, які не змогли підключитися до безкоштовного Wi-fi, почув, що Київстар міг би й краще підключення забезпечити. Працівник компанії каже, що якість підключення належна – швидкість інтернету 60 мегабіт у секунду.

Відкриття не пройшло без скандалу. ЖОГО “Спілка ковалів Замкова гора” прийшла на свято з похоронним вінком.

Хоронили активісти повагу влади до громадськості

Основна претензія – місце для розміщення непідходяще. І це ганьбить як ковалів, так і увесь Житомир

Мер міста Володимир Дебой бачить у тому, що відбулося – прояв неповаги до меценатів і бізнесову конкуренцію. Спілка за його словами, програла конкурс, і саме тому їй тепер все не подобається.

Разом з тим мистецька алея взагалі багатьма не сприйнята. Частині житомирян незрозуміло, чому її вирішили встановити саме тут – на пішохідній вулиці. Хоча є й ті, кому алея вже подобається. Очевидно, що до неї з часом звикнуть і можливо вона навіть стане житомирянам рідною. А можливо – перенесуть в інше місце, про що Репортеру натякнув краєзнавець Мокрицький.

Репортер на відкритті алеї збирав думки народу.

Агрументи за!

АУДІО РЕПОРТЕР ЖИТОМИРА

Аргументи проти!

АУДІО РЕПОРТЕР ЖИТОМИРА

Отже, одні розгублені і шоковані, інші – задоволені і бачать позитив. Правда, очевидно, десь посередині.

З цією алеєю Житомир потрапив у Книгу рекордів України

Мер міста відкриває Мистецьку алею у Житомирі