Україні потрібна політична дієта і працетерапія, – Володимир Литвин

Сьогодні до Житомира з’їхалися голови міст, сіл та селищних рад аби прийняти участь в обласному форумі місцевого самоврядування «Сильна громада-сильна держава».

На захід завітав і спікер Верховної Ради Володимир Литвин. Голова парламенту наголосив на тому, що вибори вже пройшли, і рада оновилася на дві третини.

– Нам належить зробити висновок виборів. Визначити, а що ж складає основу нашого життя?! Нам не потрібні депутати, які продовжуватимуть ділити країну на своїх і чужих. Наша позиція повинна бути спільна. Країна не повинна вирощувати політиків, як племінних биків. Ми маємо ставити питання і вирішувати їх. Нам потрібно налагодити життя.

За словами очільника парламенту Житомирщина є прикладом для інших областей, адже змогла піднятися на трудовому та економічному рівнях.

– Країні потрібна політична дієта і працетерапія. Потрібно задуматися над тим, за якими правилами ми будемо жити. Ми вже пройшли складні часи, ми виживали і перемагали. Я переконаний у тому, що саме наша Житомирська область буде показувати іншим приклади життя та толерантності, – сказав Володимир Литвин.

Житомирська обласна рада вже має плани на наступний рік. Він має бути визначальним для області. Проте, за словами голови обласної ради Йосипа Запаловського, у 2012 році за поданням територіальних громад в життя втілено більше 130 економічних проектів, які були направлені на благо людей.

– В області відкрився новий перинатальний центр, для лікарень були придбані нові сучасні обладнання, виділені кошти на бджолярство, вирощування цукрових буряків. Всього цього ми досягли тільки спільними зусиллями. – наголосив Йосип Антонович.

Марина Кузьменко