Житомир став столицею класичної музики. ФОТО

Композитор, музикант і диригент Володимир Зубицький передав голові облдержадміністрації Сергію Рижуку велику подяку за те, що дотримав своє слово.

І два житомирських колективи – «Гармонія» і «Болеро» – виступивши в італійському місті Ланчано, і гідно представили українське мистецтво.

Впродовж трьох вечорів житомиряни мали змогу долучитися до класичної музики, що лунала в стінах обласної філармонії. Тут проходив щорічний фестиваль «Грудневі вечори». Започаткований він 14 років тому в пам’ять про нашого великого земляка, відомого піаніста, музиканта світового рівня Святослава Ріхтера.

Згодом ріхтерівський фестиваль перенесли на березень, до дня народження музиканта, а «Грудневі вечори» отримали статус фестивалю майстрів мистецтв. Щороку творчі колективи, ансамблі, окремі виконавці з Києва, Львова, інших міст України приїздять до Житомира, щоб порадувати шанувальників високої музики своїм виконанням і співом.

11 грудня «Грудневі вечори» відкрилися виступом Академічного камерного оркестру “Віртуози Львова”, який вперше приїхав до Житомира

Завдяки нашому великому земляку Святославу Ріхтеру житомиряни мають щасливу можливість і нагоду приймати у себе вдома за символічну плату блискучих виконавців.

Прес-служба облдержадміністрації