Брусилівський район став ласим шматком для заможних киян. ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ

Брусилівський район Житомирщини має “земельні зв’язки” з Київщиною. Та й не дивно – межує Брусилівщина з столичної областю територією, де проходить траса Київ-Чоп. Земельні зловживання і скандали не могли не виникнути на цьому тлі, оскільки багатьом заможним киянам у своїй області вже тісно.

Один з останніх “земельних скандальчиків”: жителям Київської області “гостинний” голова Брусилівської РДА намагався, як стало далі відомо, безпідставно надати у приватну власність 50 га землі. Про це Репортер Житомира проінформувала обласна прокуратура.

Державні акти на право власності на землю площею майже 50 га, видані розпорядженням голови Брусилівської райдержадміністрації мають бути визнані недійсними, оскільки чиновник переступив закон. Прокуратура Брусилівського району вже заявила до суду відповідний позов.

Установлено, що голова Брусилівської райдержадміністрації без розроблення проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) своїм розпорядженням передав у приватну власність земельні ділянки дванадцятьом жителям Київської області.

Факт порушення земельного законодавства отримав розголос і відповідне реагування завдяки зверненню громадянина села Ставище, який повідомив про це прокуратуру.