Об’єднати живим ланцюгом вулиці Київську й Бердичівську в Житомирі не вдалося. ФОТО

Символічним єднанням на вулиці Михайлівській ознаменували молоді житомиряни свою радість з того, що Україна в 1919-му році засвідчила етнічну, духовну, територіальну єдність східних й західних земель.

Дві колони в Житомирі йшли назустріч одна одній співаючи: “Ой, у лузі, червона калина”. Об’єднати живим ланцюгом вулиці Київську і Велику Бердичівську (типу Схід і Захід) молоді не вдалося через невелику кількість учасників акції.

– Ми запрошували громадські організації долучитися, щоб було більше людей, однак відповіді не отримали, – каже “ПЛАСТун” Віталій.

Нагадаємо! Громадська Кампанія “Марш Патріотів” вже встигла засудити неконсолідоване святкування патріотами Житомира свята Соборності.

Один з учасників сьогоднішньої “злуки на Михайлівській” у розмові з журналістом сайту Репортер Житомира сказав таку фразу, що реальному об’єднанню громадських організацій Житомира навколо національних ідеалів заважають амбіції окремих ватажків.

Як і в найвищих ешелонах української опозиції, серед житомирських лідерів важливим є питання: “хто почепить на себе лаври?”.

Мовляв, одні не хочуть святкувати з іншими, щоб, боронь Боже, громадськість не переплутала, хто є справжнім ініціатором акції й щоб ніхто не “пропіаривсь” за рахунок інших.

Можливо, саме тому і цього року на День Соборності України в Житомирі не вистачило учасників акції, щоб символічно об’єднати Україну. Хоча б від Бердичівської до Київської. Хоча, очевидно, такої мети ніхто й не ставив.

Після спільного виконання Гімну України учасники акції вітали один одного міцними рукостисканнями й посмішками.