Різдво Христове відзначили у Житомирі міжконфесійним святковим дійством. ФОТО

Християнські конфесії у Житомирі святкують Різдво на Площі Корольова разом. Таке міжконфесійне єднання є далеко не в усіх містах України, – кажуть у прес-центрі церкви “Заповіт Ісуса Христа”.

Так було і вчора – віруючі різних конфесій зібралися на площі Корольова у Житомирі, щоб відсвяткувати Різдво Христове. “Бог дав нам милість вже тринадцятий рік поспіль святкувати Різдво на центральній площі міста в єдності з віруючими різних конфесій”, – каже пастор церкви, єпископ Центру об’єднання християнських євангельських церков України Олександр Дехтяренко.

Водночас пастор нагадує слова з Біблії, що по любові один до одного пізнають, що ми учні Христа. “Ми виконуємо цю заповідь. І я прошу вас не осуджувати, а любити, поважати та благословляти всіх людей”, – резюмує Дехтяренко.

Багато добрих побажань було сказано священниками зі сцени, були звершені молитви, сказані слова благословення.

Ведучі зачитали вітального листа від мера міста Володимира Дебоя: “Від імені Житомирської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто щиро та сердечно вітаю Вас та Вашу паству із найвеличнішим християнським святом – Різдвом Христовим!

Народження Ісуса Христа принесло людям надію на добро і справедливість, щиру віру та прихильність до справи Божої. Проповідуючи добро та любов до ближнього, Ісус Христос запалив іскру Божого милосердя у серцях мільйонів людей.

Нехай Ваші сподівання та мрії здійснюються завдяки наполегливій праці та щирій молитві” – такими були слова вітання житомирського міського голови.

Після закінчення офіційної частини свята всі присутні здійснили святкову ходу. Колона, очолена священиками, тричі обійшла площу, проголошуючи: “Христос народився! Славімо Його!”.

Невід’ємна частина святкування Різдва – вертеп. Глядачі побачили біблейську сцену народження Христа у Віфліємі. За гарне виконання талановиті актори були нагороджені щирими оплесками житомирян та гостей міста.

Лунали пісні, водили по площі хороводи – важко було встояти на місці! Навіть зима щедро посипала снігом, що закружляв в танці разом з радісною юрбою святкуючих.

Враження святкуючих:

Олена, 22 роки, студентка:

– Я вперше опинилась на такому святі. Для мене Різдво – це в першу чергу сімейне свято. Ми завжди збираємось своєю сім’єю. Чи подобається саме таке святкування? Це дуже незвично, але цікаво.

Оксана, 30 років, співачка:

– Відразу відчувається радісна атмосфера на площі. Ми були запрошені і не жалкуємо, що прийшли. А взагалі ми з чоловіком та синочком вже двічі були на таких святах. Що для мене Різдво? Різдво – це єдність сім`ї, це прощення. Цьому з дитинства вчили нас батьки.

Руслан, 56 років, будівельник:

– Я звик інакше відзначати це свято. Але сьогодні відчув, що воно особливе. І люди веселяться геть всі тверезі. Не звично. Але дуже гарно. Свято на площі закінчилось, і люди розходились по свом домівкам, зберігаючи в своїх серцях відчуття єдності, радості та любові.

Христос народився! Славімо Його!