1000 дітей отримали подарунки від партнерів Укрпошти

За державної підтримки в грудні минулого року Укрпошта розпочала всеукраїнський соціальний проект «Резиденція Діда Мороза».

Упродовж новорічних та різдвяних свят до казкової Резиденції надійшла рекордна кількість листів від дітей та дорослих.

Цей проект об’єднав навколо себе багатьох людей і в черговий раз довів, що в нашій країні живуть щирі, талановиті діти і добрі, чуйні дорослі.

1 лютого в Київському академічному театрі ляльок відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків проекту.

Місце проведення заходу було обрано не випадково, адже на цю подію запросили авторів найкращих листів – 200 дітей з різних регіонів України, які в посланнях до Діда Мороза розповідали про свої досягнення, ділилися життєвими проблемами. Деякі з них не просили подарунків для себе, а натомість бажали добра і щастя своїм друзям, сусідам, співвітчизникам, добробуту своїй державі.

Як прокоментував подію Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, «реалізація проектів, спрямованих на підтримку соціально незахищених верств населення, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, у яких є проблеми зі здоров’ям, – це один з критеріїв рівня розвитку здорового суспільства.

Я дякую організаторам, партнерам та волонтерам за створення такого унікального проекту».

Привітати дітей прийшли Міністр інфраструктури України Володимир Козак, генеральний директор Укрпошти Оксана Плотнікова та учасники проекту – партнери Укрпошти.

Під час прес-конференції Володимир Козак наголосив, що Укрпошта є стратегічним підприємством, яке несе значну соціальну відповідальність і здійснює вагомий внесок у розвиток держави.

«Сьогодні на підприємстві працюють близько 100 тис. працівників, які щоденно зустрічаються з людьми, доставляють листи і пенсії, роблять свою роботу віддано і професійно. Я із задоволенням підтримав соціальну ініціативу поштовиків і вдячний всьому колективу Укрпошти та партнерам підприємства, людям, які взяли участь у проекті, за їхню доброту, щирість і небайдужість до дітей, їхніх мрій та сподівань», – сказав він.

За час роботи Резиденції Діда Мороза в Укрпошту надійшло 21045 листів, 4447 з яких були без зворотної адреси.

У період новорічних свят 16 598 дітей отримали листи від Діда Мороза: листівки та солодкі подарунки.

1000 дітей отримали подарунки від партнерів Укрпошти: одяг, взуття, іграшки, телефони, книжки, комп’ютери, велосипеди, медичне обладнання тощо.

Завдяки висвітленню в ЗМІ, до участі в проекті Укрпошти приєдналися компанії АВК, Садочок, Дельта Банк, Всеукраїнський Банк Розвитку, МАУ, Інком, Росинка, Огілві, Укрзалізниця, Клуб сімейного дозвілля, Холдинг

«Сімпатік Груп», ПАТ «Банк Російський Стандарт», скаутська організація «Плай», Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За кошти, що виділяють партнери проекту, будуть придбані інвалідні крісла, ходунки, ліки, проведені медичні обстеження й операції для дітей, котрі в своїх листах просили здоров’я та кошти для лікування і реабілітації.

«Я хочу подякувати всім, хто не залишився байдужим, приєднався до нас і допоміг створити для дітей справжню казку, – сказала генеральний директор Укрпошти Оксана Плотнікова. – Ми віримо: все, що було зроблено за цей короткий період, назавжди залишиться в серцях дітей. У майбутньому до нас приєднається ще більше людей, готових творити добро і дарувати нашим дітям казку. Я впевнена, що щирість, любов і дружба допоможуть вирішити будь-які проблеми».

Деякі листи, що надійшли до Резиденції Діда Мороза, заслуговували окремої уваги казкового чарівника та його помічників.

«Особливі» листи від дітей з дитячих будинків, з вадами здоров’я, дітей з важкою долею, які втратили батьків, згуртували значну кількість бажаючих допомогти здійснити хоча б одну заповітну дитячу мрію. Деякі автори таких послань були присутні на прес-конференції, тож подарунки від Діда Мороза їм вручив особисто Міністр інфраструктури України.

Дар’я Боярова, заповітна мрія якої стати професійним фотографом, отримала новенький цифровий фотоапарат. Саша Сабібін, Максим Шимко та Віка Сабримович вразили всіх своєю щирістю, душевністю, добротою до інших людей і отримали квитки в Лапландію до справжньої резиденції Санта Клауса.

Разом із ними в казкову подорож поїде родина Нікітіних – Єфросинія Степанівна зі своїми трьома внуками, яких виховує сама після трагічної загибелі батьків. Діточки, наймолодшому з яких виповнилося два роки, називають свою бабусю мамою, в усьому її слухають, допомагають поратися по господарству.

Звертаючись до дітей, Міністр інфраструктури України висловив вдячність за їхню щирість, турботу про своїх близьких і друзів. Він наголосив, що державна влада й особисто Президент України роблять усе, аби кожна людина відчувала свою захищеність і впевненість у майбутньому, щоб діти могли із задоволенням вчитися, а дорослі працювати.