Для житомирян “відкриють” Падеревського

Концерт під назвою «Відкриваємо Падеревського» в Житомирі відбудеться 11 березня в приміщенні Житомирської обласної державної телерадіокомпанії.

Його організаторами є Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці, Польський інститут в Києві і Польсько-Українська Фундація імені Ігнація Яна Падеревського

Кшиштоф Швідерек Генеральний консул Республіки Польща розповів, що на концерт запросили відомих артистів: Маріанну Гумецьку, Володимира Сивохіпа, Михайла і Дмитра Олійників.

У концертній програмі музики польських та українських композиторів, серед інших творів, вперше прозвучить спеціально створена обробка для фортепіано з камерним оркестром «Польської фантазії» І.Я.Падеревського, а також буде виконано знаменитий «ТанГОпак» Ю.Ланюка.

За допомогою Фестивалю організатори прагнуть показати винятковість творчої особистості Ігнація Яна Падеревського цінність його артистичної спадщини, повернути його музиці належний ранг, висвітлити в його діяльності спільний культурний спадок Польщі та України.

Ігнацій Ян Падеревський — видатний польський піаніст, диригент, композитор, філантроп, політик

Постать Ігнація Яна Падеревського тісно пов’язана з Житомиром. Він дуже любив наше місто.

Зібравши аншлаги на концертах у Європі, він не з меншим задоволенням грав для своїх друзів у маленькому будиночку на Подільській,12, де жили його батьки. А сьогодні музика Падеревського звучить на всю Україну.