Доробок Юрка Ґудзя презентували в Житомирі

Сьогодні, 21 лютого 2013 року, у прес-центрі міської ради відбулась презентація книги статей, творів, рецензій, інтерв’ю, листів відомого українського письменника, житомирянина Юрка Ґудзя.

Про це інформує прес-служба міської ради.

Видання книги стало можливим завдяки отриманню Олегом Левченком, упорядником книги, ґранту Житомирського міського голови для обдарованої молоді у 2012 році.

Презентація видання під головуванням заступника міського голови Олександра Бочковського зібрала разом творчу інтелігенцію Житомира: письменників, друзів Юрка Ґудзя, викладачів Житомирського державного університету ім. І.Франка та поціновувачів творчості письменника.

«Ґрант Житомирського міського голови покликаний сприяти розвитку талановитої молоді та формування любові до Житомира.

Я переконаний, що такі видання зміцнюватимуть авторитет міста, як малої батьківщини геніїв літератури, науки, спорту», – переконаний заступник міського голови Олександр Бочковський.

До книги увійшли художні твори, переклади, статті, рецензії, інтерв’ю, листи письменника. Частина матеріалів була зібрана із різних регіональних та всеукраїнських періодичних видань, інша частина є результатом роботи з рукописним та друкованим архівом письменника.

Упорядник книги Олег Левченко подякував організаторам презентації за допомогу у створенні книги та наголосив, що видання «Набережна під скелями» окреслює величезний пласт життя письменника та його бачення навколишнього світу.

«В кількох рядках його твору можна впізнати цілий світ», – наголосила Марчук Катерина, поетеса, переможець конкурсу «Клекотень осені – 2012», поціновувачка творчості Юрка Ґудзя.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Олена Сарно повідомила, що у 2013 році також буде проведено конкурс на отримання ґранту Житомирського міського голови для обдарованої молоді. Детальна інформація про умови конкурсу буде оприлюднена на сайті міської ради.