Олещенко побачив в діях громадян недбалість, бездіяльність, безвідповідальність і халатність

Такі епітети вжив щодо громадян під час селекторної наради заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, коментуючи аварії та руйнування, які стались на Житомирщині в період опалюваного сезону.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Нагадаємо, місяць тому в Першотравенську Баранівського району через вибух котла зруйновано частину приміщення дошкільного навчального закладу.

Як вважає Микола Олещенко, причиною пригоди є людська недбалість і безвідповідальність. Постраждалих немає, але роботу дитячого садка, який відвідують 127 дітей, зупинено. Матеріали слідства по даній справі передано до прокуратури.

Через надмірне скупчення снігу обвалилися дахи приміщень у селах Карабачі Брусилівського району, Крушники Малинського району, Копище Олевського району, Велика Рача Радомишльського району.

Олещенко наголошує на рівні людської відповідальності.

Каже, незалежно від форми власності організації, установи, будівля якої зазнала пошкодження, представники влади на місцях – сільські й селищні голови – мають опікуватися безпекою громадян і вживати попереджувальних заходів, щоб уникнути небезпечних ситуацій.

«Опалювальний сезон на Житомирщині триватиме ще 1,5 місяця. Ми маємо завершити його нормально і зробити все, аби людський фактор, тобто бездіяльність і халатність – не ставав причиною прикрих випадків», – сказав Олещенко, звертаючись до голів райдержадміністрацій, міських голів, начальників структурних підрозділів облдержадміністрації.