Помер відомий український письменник з Житомирщини -Микола Сингаївський

У п’ятницю, 22 лютого, помер відомий український письменник, автор знаменитої пісні “Чорнобривці” Микола Сингаївський.

Письменник народився 12 листопада 1936 року на Поліссі у невеличкому селі Шатрище Коростенського району Житомирської області. Навчаючись у Київському університеті, позаштатно працював у редакціях різних газет.

Після закінчення вишу працював завідувачем відділу поезії “Літературної України”, заступником директора Бюро пропаганди художньої літератури Спілки письменників України, завідувачем відділу літератури та мистецтва журналу “Ранок”. Протягом багатьох років був головним редактором журналу “Піонерія”.

Перші твори друкував у районній газеті “Радянське Полісся” і в обласній “Радянська Житомирщина”. Пізніше в газеті з’явилася добірка віршів із напутнім словом Максима Рильського.

У 1958 році побачила світ перша збірка для дітей “Жива криничка”. Схвальним словом про неї відгукнувся Михайло Стельмах. Сингаївський написав понад сорок книг – поетичних і прозових, з них половина – для дітей.

За книги “Вогневиця” і “Поступ” Сингаївський удостоєний звання лауреата Республіканської комсомольської премії імені М. Островського.

Багато мелодій, що їх написали композитори на вірші поета, отримали надзвичайну популярність: “Чорнобривці”, “Безсмертник”, “Полісяночка”, “В краю дитинства”, “Сонце в долонях”, “Розляглося наше поле” та інші.