Річницю народження Лесі Українки відзначають у Житомирі

До 142-річчя з дня народження Лесі Українки в Житомирській філії Київського інституту бізнесу та технологій відбувся мистецький захід “Хотіла б я піснею стати”, який підготували учасники Молодіжного ансамблю вузу разом з музичним керівником, композитором Ларисою Бойко.

Зворушлива та емоційна розповідь ведучої Марини Каленюк про життя Лесі Українки, про її мрії та страждання, надії та сподівання не залишили байдужим нікого.

Вона з почуттям прочитала “Лист до Сергія Мержинського”, а пісня “Уста говорять” на вірші Лесі Українки у виконанні Лариси Бойко доповнила картину драматичних подій у житті поетеси. Натхненно читала поезію Лесі Українки Демчук Елла.

Образ Мавки з драми-феєрії “Лісова пісня”, створений Осадчук Лесею, зачарував глядачів своєю відвертістю та гарною акторською грою. Лунали звуки Луашевої сопілки та пісні на вірші геніальної поетеси у виконанні учасників Молодіжного вокального ансамблю.

На думку Лариси Бойко, такі заходи духовно збагачують, виховують естетичний смак, пробуджують у молоді бажання творити, а, головне, бажання розмовляти нашою милозвучною як пісня мовою.

Адже, сама Леся Українка, володіючи багатьма мовами, писала та розмовляла тільки рідною.

Її життя-це пісня. Пісня весела і сумна, спокійна і тривожна, вічна і невмируща.