У Бердичеві вогонь вбив двох братів

До оперативно-рятувальної служби «101» надійшло 75 повідомлень про надзвичайні події або загрозу їх виникнення. Серед них: 24 пожежі, 6 дорожньо-транспортних пригод, 15 звернень про надання допомоги організаціям та населенню. Всього під впливом різних факторів в області 12 осіб загинули та 25 травмовані.

Про це інформує прес-служба У ДСНС у Житомирській області

19 лютого о 03:17 до служби цивільного захисту Ємільчинського району надійшло повідомлення про пожежу в селі Великий Яблунець.

Загорання сталося у дерев’яному житловому будинку. 60-річний господар, який проживав у оселі разом з сином та невісткою, нещодавно встановив на веранді потужний водонагрівач, але електропроводку не замінив. Родина прокинулася вночі від стороннього шуму. Як з’ясувалося, горіла веранда будинку. Шум спричиняв шифер на даху, що лопався від вогню.

Господар дав команду дітям із документами та цінними речами евакуюватися через вікно, а сам вирішив врятувати з веранди якісь речі

Внаслідок чого отримав опіки обличчя та верхніх кінцівок. До того часу вже прибули вогнеборці, яких викликали сусіди. Вони надали постраждалому першу медичну допомогу та передали його до рук медиків. Чоловіка госпіталізували до центральної районної лікарні.

До 06:00 пожежа рятувальниками була ліквідована. Вогнем знищено веранду та 20 кв.м даху будинку.

Наступного дня о 21:22 диспетчеру служби цивільного захисту Бердичівського району прийшло повідомлення про задимлення і ймовірну пожежу. За вказаною адресою, у добротній приватній оселі, проживали брати 58 та 51 років.

Молодший був інвалід, його доглядав старший брат. Чоловіки жили дружньо, вели порядний спосіб життя. Місяць тому вони похоронили матір. На місці рятувальникам предстала трагічна картина: в одній з кімнат на дивані знаходилось бездиханно тіло молодшого з братів, а поруч старшого. Тлів диван, частка підлоги біля нього, килим, дим застилав усі приміщення. Але вогонь не добрався до господарів – ймовірно вони отруїлися продуктами горіння.

За однією з версій, загорання сталося через необачність під час куріння у ліжку інваліда

Його брат, відчувши дим, викликав пожежних, а сам спробував допомогти молодшому, але отрути у кімнаті було явно більше життєдайного повітря.