У Житомирі розкрили вбивство водія маршрутки

У середині січня до Житомирського РВ УМВС надійшла заява матері про зникнення 37-річного сина.

Чоловік працював водієм маршрутки. Надвечір він виїхав на власному авто з дому й зник безвісти.

Про це інформує Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Міліція кинулась на пошуки. Спочатку вдалося знайшли машину зниклого, а згодом стала відома і його незавидна доля.

Розкриття, як з’ясувалось, вбивства, почалось з того, що автомобіль зниклого випадково помітили його знайомі на одному з ринків Житомира.

Про це вони сповістили міліцію.

Для перевірки інформації до вказаного місця відразу виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої і з’ясовували усі обставини появи машини без водія.

Було встановлено, що виявлене авто дійсно належить зниклому. Однак за його кермом перебував інший… З пояснень водія стало зрозуміло, що машину йому передав знайомий, який, за його словами, її придбав. Водій, скориставшись щедрістю друга, разом із сім’єю приїхав із одного з районів області до Житомира на базар за покупками.

Під час огляду машини в салоні міліція виявила плями бурого кольору. За відповідними висновками експертів вони є слідами крові. Події дня, коли зник водій маршрутки почали прояснятись.

Зниклий того вечора зустрічався зі своїм знайомим, 27-річним житомирянином. Між чоловіками, які спочатку спокійно відпочивали в кафе, згодом зав’язалась суперечка.

Кривава розв’язка наступила в машині.

Вирішальним аргументом став металевий предмет, який «друг» використав, очевидно, для переконливості. Однак удари були фатальними – старший чоловік загинув.

Усвідомивши скоєне, молодик спробував уникнути відповідальності. Спочатку захоронив тіло недавнього товариша в лісосмузі, а його авто відвіз до знайомих в один з районів області. Їм, звісно, сказав, що придбав машину і люб’язно дозволив користуватися.

За даним фактом міліція розпочала кримінальне провадження за п.6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів) ККУ.

Триває досудове розслідування. Відносно затриманого вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.