В Житомирі ДАІшники влаштували «полювання» на таксистів

Перевірити, як у Житомирі служби таксі перевозять громадян днями узялись працівники обласної Державтоінспекції.

Перед «облавою» ДАІшники визначили критерії оцінювання законності діяльності представників цієї виснажливої й небезпечної професії, яким не пощастить побачити перед капотом машини помах усім відомого строкатого жезла.


Це:

1. Законність надання послуг з перевезення пасажирів; 

2. Дотримання водіями таксі вимог дорожньої безпеки.

До перевірки в рамках компетенції долучилися і працівники Державної служби боротьби з економічними злочинами обласного Управління міліції та представники Укртрансінспекції.

Результат не примусив себе чекати: лише за декілька днів у Житомирі задокументувано 67 порушень таксистами Правил дорожнього руху. Більшість з них ДАІшники визначили як грубі й такі, що могли спричинити аварії.

Майже два десятки порушень – незадовільний технічний стан машин таксі. Ще з десяток порушень пов’язані з відсутністю у водіїв ліцензійних карток.

Інші зафіксовані порушення – взагалі відверте ігнорування таксистами дорожніх знаків та розмітки, правил стоянки та зупинки, а також проїзд на заборонений сигнал світлофора тощо.

За усіма фактами ДАІшникаки склали адміністративні протоколи.

А ось борці з економічними злочинами (УДСБЕЗ) «вполювали» багато «грачів» – таксистів, які перевозили пасажирів незаконно, тобто без держреєстрацій та ліцензій щодо надання послуг з перевезення пасажирів.

А це для «впольованих» погана новина, адже відповідно до ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, особам, відносно яких було складено адмінматеріали, доведеться сплатити значний штраф.

«Рейд» завершено, але розслаблятись таксистам не варто, адже заходи не тимчасові.

Начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області Олександр Кравченко стверджує: перевірятимуть таксистів у Житомирі постійно, аби запобігти грубим порушенням законодавства та зробити поїздки пасажирів таксі безпечними.

Чатують

Зупиняють

Перевіряють

Площа Перемоги. Тут багато таксистів

Пред’явіть держреєстрацію та ліцензію щодо надання послуг з перевезення пасажирів!