В Житомирі взяли під варту освітянина-педофіла

Керівник навчального закладу, під час проведення індивідуальних занять у власній квартирі, примушував неповнолітнього хлопця до задоволення статевої пристрасті неприродним способом, залякуючи та погрожуючи фізичною розправою.

Батьки постраждалого помітили, що останнім часом син став замкнутим. На всі питання про справи в школі відповідав неохоче, намагаючись відразу припинити розмову.

Матері таки вдалося з’ясувати, що причиною такої поведінки є особливий інтерес інтимного характеру до хлопця з боку директора школи.

Шокована жінка звернулась до міліції.

Правоохоронцям стало відомо, що її неповнолітний син планує вступати у вищий навчальний заклад і старанно до цього готується, систематично відвідуючи додаткові заняття за обраним профілем.

Міліціонери заяву зареєстрували й почали перевіряти педагога. Під час чергової спроби змусити неповнолітнього вступити в статевий контакт 31 січня співробітники міліції і прокуратури затримали директора. А вже під час санкціонованого обшуку в квартирі чоловіка вилучили ряд речових доказів.

Там були диски порнографічного характеру, різні фото чоловіків. За попередніми даними слідства, підозрюваний після проведення додаткових занять у себе вдома неодноразово, погрожуючи застосуванням фізичного насильства, намагався вступити в статевий зв’язок з одним з учнів.

Педофіла затримали. Але гуманний Корольовський районний суд Житомира присудив підозрюваному всього навсього запобіжний захід у вигляді застави 45,8 тис. грн. І це при тому, що розбещення дітей є одним з найтяжчих злочинів з існуючих.

В справу втрутилась прокуратура.

Сьогодні Апеляційний суд Житомирської області скасував ухвалу Корольовського районного суду Житомира про обрання підозрюваній особі запобіжного заходу у вигляді застави (45,8 тис. грн).

Натомість прийнято рішення застосувати для педофіла запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На підставі рішення суду підозрюваного у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, скоєне стосовно неповнолітньої особи) ККУ взято під варту.

Про це проінформувала прес-служба обласної прокуратури.

Освітянина-педофіла відсторонено від посади, яку він обіймав.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління УМВС України в області. Прокуратура ж здійснює процесуальне керівництво.