Вихованці житомирського спортклубу карате “ДЖИТЕ” пройшли поясову атестацію. ФОТО

37 каратистів активно готувались до важливого іспиту. Кожен мріяв здобути право носити пояс вищої кваліфікації.

Атестацію провів Президент спорт-клубу “ДЖИТЕ” Дмитро Корягін, який має право кваліфікувати каратистів до рівня коричневого поясу. Отримання ж чорного передбачає здачу кваліфікації перед вищою кваліфікаційною комісією.

У школі карате “Джиттє” поясова кваліфікація відбувається декілька раз на рік.

По мірі готовності учнів.

Якщо ж вихованець швидко вчиться й досягає належного рівня майстерності, тренер проводить для здібного учня екзамен в індивідуальному порядку. Тобто, пояс вищої кваліфікації за умови її успішного проходження, отримує він один.

Ще цікаво: пояс не присвоюється одразу після кваліфікації. Учень повинен провести двотижневу роботу над усуненням недоліків у техніці. Хоча, знову ж таки, для тих, хто пройшов кваліфікацію так успішно, що екзаменатор не знайшов жодного недоліку, пояс присвоюється в прискореному порядку.

Президент клубу – Дмитро Корягін – майстер, визнаний в Україні й світі. Він – старший тренер збірної команди країни в офіційних міжнародних турнірах, майстер спорту чорного поясу V дан.

Найвища ступінь – чорний пояс Х дан.

Нею володіє єдина людина в світі, каратист, який уособлює собою цей вид бойової філософії.

Цього разу троє вихованців школи карате “ДЖИТЕ” пройшли відмінно кваліфікацію. Це Ольга Шкабара, Влад Медведюк, Денис Журавський.

Нині в клубі займається близько 120 дітей і підлітків, починаючи з 4-5-річного віку з розбивкою за віковими підгрупами (4-5, 7-10, 11-13, 14-17 років та дорослі), а також за рівнями майстерності і за місцем проживання.

Заняття проходять на базі спортзалів шкіл № 17, 21, 36.

Інформація за телефоном: 097-786-27-43

Прес-служба ЖОГО “МІР”