Житомирщина дочекалась серйозних інвестиційних пропозицій

На ім’я голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука надійшов лист від Генерального консула України у Франкфурті-на-Майні А.В. Черніюка.

Генконсул рекомендує владі області розглянути пропозицію товариства Folgat AG щодо можливості поставки в Україну обладнання компанії GE Jenbacher у рамках проекту із запровадження новітніх технологій у системі опалення в місті Житомирі.

Пропозиція надійшла за результатами презентації інвестиційної привабливості та експортного потенціалу Житомирської області, яке відбулася 10 грудня 2012 року у м. Франкфурті-на-Майні, та за підсумками зустрічей, проведених Генконсульством.

Серед німецьких бінес-кіл було поширено інформацію про запропоновані Житомирською обласною державною адміністрацією проекти, що потребували залучення іноземного капіталу.

«У зверненні, надісланому на адресу Генконсульства від компанії Folgat AG, висловлюється прохання надати детальну інформацію щодо цього проекту із зазначенням орієнтовних строків його реалізації та джерел фінансування

Також наголошується на готовності організувати фінансування проекту за умови надання українською стороною відповідних гарантійних зобов’язань з боку Міністерства фінансів або Державного експортно-імпортного банку України (Укрексімбанку)».

За наявними в Генконсульстві даними, загальна вартість проекту становить 34 млн. дол. США.

Довідково: Наприкінці минулого року делегація Житомирської облдержадміністрації на чолі із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Олександром Никитюком з робочим візитом відвідала Німеччину та Бельгію.

10 грудня у рамках поїздки у Франкфурті-на-Майні (ФРН) було вперше презентовано інвестиційний потенціал регіону.

Презентація, у якій взяли участь близько 50 представників німецьких ділових кіл, у тому числі Німецької біржі та «Дойче банку», проходила у приміщенні Франкфуртської фондової біржі.

Особливу увагу було акцентовано на економічно обґрунтованих інвестиційних проектах, які пройшли державну експертизу.

Обговорювалися насамперед проекти у добувній та переробній галузях, промисловості, сільському та лісовому господарствах, будівничій та комунальній сферах, а також сфері туризму. З низкою німецьких компаній було укладено меморандуми про співпрацю з перспективою залучення інвестиційних коштів.