Житомирська журналістка проявила громадянську ініціативу

Житомирська журналістка Людмила Харчук організовує збір одягу, іграшок, канцтоварів та коштів для потреб дитячих будинків Житомирщини.

Речі залишати на природничому факультуті ЖДУ ім. Івана Франка. Звертатись до вахтера.

Як повідомила Репортеру журналістка, опікується вона інтернатами області вже 8-й рік. Спочатку вона залучала іноземну допомогу, але нині закордонні доброчинці відмовляються співпрацювати з нашими волонтерами через бюрократію, яку розвели чиновники. Тому Людмила переключилась на збір речей серед знайомих й друзів.

Коли ж речі серед знайомих й друзів закінчились, вирішила зробити масштабнішу акцію – закликати громаду Житомира й області спільно допомогти дитячим будинкам.

Під час організації цієї акції Людмила зіштовхнулась з перешкодами – міські структури Житомира, як державні так і приватні, відмовлялися сприяти наданням приміщення для централізованого збору матеріальної допомоги. Деякі навіть вимагали не малі гроші за оренду.

Декан природничого факультету ЖДУ імені І. Франка без роздумів посприяв у цій добрій справі.

В 2005-му році Людмила, яка закінчила факультет іноземних мов ЖДУ ім. Івана Франка, була волонтером-перекладачем в американській благодійній місії в Житомирі.

Це була місія лікарів, які надавали допомогу дітям з сільської місцевості, а також дітям-сиротам.

Саме тоді Людмила ознайомилась з проблемами сиротинців Житомирщини.

Людмила задумалась: яка доля цих дітей після закінчення ними інтернату? Що з них виросте, якщо з самого дитинства вони бачили одне лише зло?

Журналістка вирішила хоча б чимось допомогти цим дітям.

До акції долучились різні політичні партії, навіть конкуруючі між собою. Єдиною умовою співпраці з політиками була повна заборона піару. І вони, що цікаво, на це пішли й допомогли людським ресурсом й незначною матеріальною допомогою.

Людмила закликає усіх житомирян і жителів області не залишатись байдужими до чужих проблем й підтримати цю громадську ініціативу.

Телефон: 067 83-47-140