Житомиряни стомились від бруду. ВІДЕООПИТУВАННЯ

Репортер Житомира запитав житомирян, що їм не подобається в місті.

Відповіді були різні, хоча чи не всіх опитаних дратує погано прибрані від снігу дороги й тротуари, а також бруд.

Разом з тим, народну мудрість про те, чисто там, де не смітять самі ж люди, ніхто не відміняв. Жоден з опитуваних не сказав, що ми самі винні в тому, що смітимо собі під ноги.

Отож, брудні дороги, черстві люди, сірість, бродячі собаки – головні «подразники» для житомирян. А ще нас не влаштовує незадовільний технічний стан громадського транспорту й «слизота».

Справді, пересуватись Житомиром в ці дні складно.

Як машиною, так і пішки. Ввечері непросто з одного кінця міста дістатися іншого. Тролейбуси у вечірню пору вже не ходять, а маршрутки теж відмовляються за таких дорожніх умов їздити після десяти.

Влада Житомира говорить про те, що місто прибирається, проїжджі частини й тротуари чистяться, дорожнє полотно утримують «чорним», тобто не допускають обледеніння дороги.

Разом з тим житомиряни скаржаться, що якщо сніг прибирають, то тільки в центрі, а тротуари перетворилися на суцільні льодові катки.

З громадського транспорту, виходячи на зупинках, люди стрибають в обледенілі кучугури. Молоді простіше, а ось для людей похилого віку вийти з тролейбусу є справжнім випробуванням.

До речі, житомиряни не бачать, щоб нова техніка щодня чистила вулиці міста. Може в умовах коли треба рятувати ТТУ, водоканал, котельню РК-6 у міста немає грошей на комплексне очищення міста від снігу?

Ще одна одна проблема: сніг, який накопичується на дахах. Це призводить до протікання нешатрових покрівель через обледеніння зливових каналів. Але це ще півбіди: кожної хвилини крижини загрожують падінням на тротуар, де ходять люди.

Опитування показало, що житомиряни бажають жити в чистому місті. Є надія, що смітитимемо менше.

ВІДЕО Репортер Житомира: