Ірина Фаріон в Житомир привезла добірку мовних плакатів. ФОТО

Ірина Фаріон, викладач, філолог, народний депутат, полум’яний діяч духовного відродження українців як нації, відвідала Житомир.

Викладачка зі Львова в інституті філології та журналістики ЖДУ ім. Івана Франка відновлювала в душах студентів, викладачів, журналістів гордість приналежності до українства й судячи з кількості оплесків, які переривали її виступ, їй це вдавалося.

Ірина Фаріон приїхала в Житомир не з пустими руками. Вона подарувала інстититу філології та журналістики добірку мовних плакатів, створених львівськими студентами та презентувала свою нову книгу: “Мовна норма: Знищення. Пошук. Віднова”.

Книга активно розходилась. Житомиряни за знання, які ствердять їх в своїх же очах, не жаліли 50 гривень.

Добірка плакатів, презентована і відкоментована Іриною Фаріон під час лекції викликала потужний ефект мотиватора стверджуватися як українець, а не як безлике тупоголове “населення”.

Йшлося про прості “дитячі” істини, Про те, що мова – наша душа. А що стається з людиною, нездатною захистити свою душу? Вона гине. Про те, що роздерті сумнівами, знесилені журбою, нічого творять. А тому треба тримати в піднесенні дух.

Після лекції Ірина Фаріон роздавала автографи, спілкувалася зі студентством, а потім – зустрілася з журналістами.

Місцевій пресі вона розповіла про те, як витримати морально боротьбу. Каже, коли стає важко – згадує життя Франка, Лесі Українки, інших наших героїв, які боролися за Україну за набагато гірших обставин, але до смерті не скорились.

ФОТО Репортер Житомира: