Міський голова Житомира в ефірі Шустер.LIVE окреслив перспективу придбання спецтехніки для прибирання снігу

Сьогодні перед багатьма містами стоїть гостра необхідність у прибиральній техніці. Житомир – одне із них.

Про це заявив Житомирський міський голова Володимир Дебой вчора, 29 березня, в ефірі Шустер.LIVE.

Під час обговорення теми найбільшого за останню сотню років снігопаду, міський голова Житомира підкреслив, що ця ситуація ще раз вказує на недостатність снігоприбиральної техніки та необхідність виділення коштів на купівлю спецтехніки для комунальних підприємств.

«У Житомирі за 12 годин випала місячна норма опадів. Люди працювали цілодобово, за що я їм щиро дякую. Сьогодні головне питання – недопущення надзвичайної ситуації. У місті ми її не допустили», – сказав Володимир Дебой.

5 тис.кв.м. території нині припадає на 1 прибиральницю/двірника. Очистити вручну (лопатою) таку територію із товщиною снігового покриву вище місячної норми неможливо.

Мер міста ініціює розгляд питання щодо придбання спецтехніки для комунальних підприємств, гостру потребу в якій продемонстрували снігопади.

«Сьогодні не потрібно перекидати відповідальність щодо проблеми, а спільно вирішувати її. У містах не має бути партійності і великої політики, а повинна бути господарська відповідальність», – наголошує мер Житомира.

На спільному вирішенні проблем за участю депутатів акцентували увагу і міські голови інших обласних центрів.

Присутні у студії мери одностайні у тому, що частина нинішніх проблем виникають через зменшення повноважень місцевого самоврядування.

Нагадаємо, вже кілька років міській владі Житомира не погоджують встановлення економічно обгрунтованих тарифів на послуги водо- та теплопостачання.

Три роки поспіль вони незмінні, у той час невпинно зростає вартість електроенергії – однієї із головних складових, необхідних для подачі води та тепла.