Виключення Юрія Градовського з лав “Свободи”. Що це? Відстріл передової ланки?

7 березня 2012 року у Києві відбулося засідання Політради Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Політрада розглянула політичну ситуацію в Україні, ухвалила низку організаційних та дисциплінарних рішень.

34-х членів організації – серед який Юрій Градовський, заступник голови ЖОО ВО “Свобода”, виключили з партії.

На виконання рішення ХХVI звітно-виборчого З‘їзду Всеукраїнського об‘єднання “Свобода”, керуючись п. 2.7. Статуту ВО “Свобода”, Положеннями “Про припинення членства у ВО “Свобода”, “Про координацію роботи партії та депутатів місцевих рад від ВО “Свобода”, Дисциплінарним статутом ВО “Свобода”, Політрада ВО “Свобода” ухвалила рішення припинити членство у ВО “Свобода” (виключити з партії) таких осіб:

Безверхого Олега Станіславовича (Вінницька ОО ВО “Свобода”); Бральчука Сергія Петровича (Вінницька ОО ВО “Свобода”); Луговацького Андрія Івановича (Черкаська ОО ВО “Свобода”); Писаревського Олександра Олександровича (Дніпропетровська ОО ВО “Свобода”); Ковальова Дениса Володимировича (Дніпропетровська ОО ВО “Свобода”); Запорожця Миколу Олеговича (Донецька ОО ВО “Свобода”); Ніколаєнка Ярослава Олександровича (Донецька ОО ВО “Свобода”); Нечипоренко Оксану Сергіївну (Донецька ОО ВО “Свобода”); Нечипоренка Михайла Костянтиновича (Донецька ОО ВО “Свобода”); Лисенка Миколу Миколайовича (Луганська ОО ВО “Свобода”); Юрків Галину Миколаївну (Львівська ОО ВО “Свобода”); Ємець Наталію Ігорівну (Львівська ОО ВО “Свобода”); Максиміва Богдана Івановича (Львівська ОО ВО “Свобода”); Булина Івана Степановича (Львівська ОО ВО “Свобода”); Левицького Ігоря Ярославовича (Львівська ОО ВО “Свобода”); Градовського Юрія Івановича (Житомирська ОО ВО “Свобода”); Клим Оресту Андріївну (Івано-Франківська ОО ВО “Свобода”); Лебедя Володимира Андрійовича (Кіровоградська ОО ВО “Свобода”); Бойка Анатолія Григоровича (Кіровоградська ОО ВО “Свобода”); Рузевича Олександра Сергійовича (Київська МО ВО “Свобода”); Ковальчука Антона Івановича (Київська МО ВО “Свобода”); Білоуса Дмитра Олександровича (Київська МО ВО “Свобода”); Стрелка Віталія Віталійовича (Київська МО ВО “Свобода”); Євтушка Павла Володимировича (Київська МО ВО “Свобода”); Панченка Олександра Івановича (Полтавська ОО ВО “Свобода”); Ксьонзенка Олександра Вікторовича (Полтавська ОО ВО “Свобода”); Лащука Олександра Івановича (Рівненська ОО ВО “Свобода”); Молчана Степана Петровича (Рівненська ОО ВО “Свобода”); Коробку Юрія Степановича (Рівненська ОО ВО “Свобода”); Сільмана Дмитра Леонідовича (Рівненська ОО ВО “Свобода”); Смоленську Людмилу Михайлівну (Сумська ОО ВО “Свобода”); Мозгового Івана Павловича (Сумська ОО ВО “Свобода”); Розсолова Миколу Миколайовича (Херсонська ОО ВО “Свобода”); Гарієвського Володимира Миколайовича (Хмельницька ОО ВО “Свобода”).

Подання щодо виключення із лав ВО “Свобода” ще понад 20 членів об’єднання буде розглянуто на наступному засіданні Політради.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання “Свобода”:

Репортер Житомира поцікавився в Юрія Градовського за що його вигнали з партії?

Екс-заступник голови обласної організації, каже, що йому не пояснили, які норми дисциплінарного статуту організації він порушив і чим він так провинився, що його треба виключати з лав партії.

Юрій Градовський прийшов у Житомирську “Свободу” в лютому 2010-го року на хвилі зміни влади в обласній організації. Нагадаємо, до нинішнього очільника обласної “Свободи” Сидора Кізіна організацію очолював Руслан Коцюбинський.

Незважаючи на те, що в “Свободі” Градовський був, так би мовити, не з першого дня заснування партії, його за погляди й активність першого на Житомирщині удостоїли вищої партійної нагороди – “Золотого значка”.

Він не приховує, що передбачав, що репресії можуть дійти й до нього, але до останнього розраховував, що “на верху” розберуться.

– Коли у вас зіпсувались стосунки з головою ЖОО ВО “Свобода”?

– Після виборів до ВР. Тоді почалась кадрова чистка в організації, але не від негативних елементів, а від людей, які відкрито говорили про хибний шлях, на який стала організація.

Голова обласної організації Сидір Кізін хотів розігнати в грудні минулого року міську організацію, яка не погодилась зі звільненням з посади голови Михайла Сліпченка. Я вступився за нього – ось вам і конфлікт.

– Детальніше про “хибність” шляху, на який стала “Свобода”…

– Депутати від “Свободи” в Житомирі за два роки роботи жодних серйозних напрацювань не здійснили. Разом з тим мали місце голосування за авто для мера, за цинковий завод, хиткою була позиція щодо ботанічного саду, спільні відпочинки з владою в Карпатах.

Також в лави організації почали приймати осіб без перевірки, тобто не націоналістів.

Це породило певне невдоволення в лавах організації, яка розділилась на прихильників програмового курсу партії та групи осіб, які прийшли в “Свободу”, керуючись власними інтересами.

– Так все ж таки, ви передбачали, що вам цього так не залишать?

– Звісно. Але сподівався, що на верху розберуться. Підозрюю, що той список просто “підсунули” й ті, хто голосував, не розібрались, кого вони виганяють. Я ж до останнього не робив жодних заяв, намагаючись не зашкодити іміджеві організації.

Зараз же на мене посипались наклепи, ніби я чимось зловживав. Заявляю: на виборах я займався юридичною роботою, координацією спільних дій опозиції щодо недопущень проявів фальсифікації збоку влади й жодного відношення до фінансів партії не мав.

Навпаки я вимагав відкритості, бо нечисті на руку люди є кругом.

– Ваше виключення спровокувало реакцію в рядах партії в Житомирі?

– Мені відомо, що 13 членів житомирської міської організації заявлять про свій на цей раз добровільний вихід з лав партії в зв’язку з незгодою з курсом, який взяла обласна організація.

– Чим займатиметесь?

– Розвитком громадянського суспільства в об’єднанні з чесними людьми, які щиро й у повній мірі кладуть своє життя на вівтар боротьби за Українську державу. Треба виокремити, викристалізувати чистий непродажний елемент, який, справді, говорить про те, що думає.