Житомир береже традиції великого земляка Святослава Ріхтера

20 березня у Житомирі відкрився Міжнародний фестиваль та конкурс майстрів мистецтв ім. С. Ріхтера.

Свято музики проходить вже в одинадцяте і в стінах обласної філармонії, якій нещодавно присвоєно ім’я нашого великого земляка.

На церемонію відкриття завітали почесні гості: голова облдержадміністрації Сергій Рижук, заступник Міністра культури, заслужений працівник культури Віктор Балюрко, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський, начальник управління культури Чернівецької облдержадміністрації Іван Петрусяк.

Це прекрасно, що Житомир береже традиції і гостинно запрошує чудових музикантів на фестиваль, який носить ім’я, знане у всьому світі.

Сьогоднішнє свято є підготовкою до 2015 року, коли вся світова спільнота відзначатиме 100-річчя від дня народження Святослава Теофіловича Ріхтера”,- зазначив Віктор Балюрко, зауваживши, що Міністерство культури обіцяє підтримати відзначення ювілею у Житомирі.

Заступник Міністра висловив вдячність обласній владі за підтримку розвитку культури і мистецтв на Житомирщині.

Розпочав 3 -денне святкове дійство виступ Академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії, який виконав симфонію Л. Ревуцького і увертюри до опер Дж. Верді. Присутні на концерті були вражені натхненним виконанням фортепіанних творів Ференца Ліста, Фредеріка Шопена, Сергія Рахманінова, яке продемонстрував заслужений артист України, лауреат багатьох міжнародних і всеукраїнських конкурсів Йожеф Єрмінь.

Фестиваль імені Святослава Ріхтера триває. Сьогодні, 21 березня, слухачі поринуть у музику Себастьяна Баха, яку виконає для них Національний камерний ансамбль „Київські солісти”, а також насолодяться співом лауреата міжнародних конкурсів Ірини Українець (сопрано), яка представить публіці арії з опер А. Понкеллі, Дж. Пуччіні, твори С. Рахманінова і П. Гулака-Артемовського.

Завершить фестиваль 22 березня виступ Національної заслуженої капели України „Думка”, а також виступи кращих молодих піаністів, переможців конкурсу, який проходить у Житомирському музичному училищі ім. В. Косенка.