Житомирянці перешкоджають приватизувати земельну ділянку й забирають частину землі, щоб бізнесмен прорізав собі дорогу?

В редакцію сайту Репортер Житомира звернулась житомирянка Майя Котвіцька, яка мешкає за адресою: Соснова, 110, кв. 2.

Каже, житомирський підприємець нечесним шляхом намагається захопити частину її земельної ділянки для проїзду до своєї ділянки, яка розташована за адресою, вул. Лісна, 91, та знаходиться за 500 метрів від ділянки Котвіцької.

За словами житомирянки, місцева влада всіляко сприяє впливовішому громадянину в захопленні її землі. У теж же час чиновники перешкоджають Котвицькій в отриманні акта приватизації на земельну ділянку, на що вона й її чоловік мають законне право.

Житомирянка скаржиться – через те, що їй блокують приватизацію землі, вона не може здійснити на території своєї земельні ділянки роботи з обслуговування будинку – ні провести газ, ні водовідведення. На електричній плитці ветеран праці готує їжу для шести людей. «Це грубо порушує права людини», – говорить читачка Репортера.

Будинок старий, на два власника, зведений в 1923-му році. Одна частина дому належить читачці, інша – її чоловікові. Тобто власність в них окрема.

Жінка з чоловіком проживають в одному будинку, але окремо в різних його частинах.

В 2003-му році Репешко Є.Л. подарувала Котвіцький М.Н 27/100 ідеальних частин будинку. У той же час Лаговський В.Л. подарував Котвіцькому П.Ф. 73/100 ід. ч буд. по вул. Сосновій, 110, м. Житомира.

До будинку прилягає земельна ділянка в розмірі 0,24,75 га землі, яка була розподілена між власникам будинку згідно рішення Богунського райсуду від 1.12.1988 року.

Ось законні документи на всю землю.

Також згідно судово-технічної експертизи по розподілу земельної ділянки була зроблена викопіровка генерального плану згідно розподілу земельної ділянки між власниками, яка засвідчує законність розподілу цієї землі в тих межах, які є зараз.

Частина землі відійшла Майї Наумівні, а інша – ії чоловіку – Петру Котвіцькому.

20 жовтня 2003-го року власники частин будинку занесли в земельний відділ документи для оформлення приватизації цих двох земельних ділянок – кожен своєї.

Сусіди підписали погодження меж. Котвіцькі чекали на розгляд документів на приватизацію.

Пройшло півроку – з земельного ні слуху, ні духу.

І тільки потім читачка Репортера зрозуміла в чому причина затягування з приватизацією. Каже – вже тоді в сторонніх осіб були плани щодо використання частини її земельної ділянки з метою прорізати там проїзд до своєї ділянки.

Виявляється в ескізі плану земельних ділянок по вулиці Сосновій в Житомирі за 1980-й рік справді був запланований проїзд в тому місці.

Але, за словами Майї Котвіцької, жителі відмовились від цього проїзду. Незатверджений документ відправили в архів.

“Ви заблокували мені проїзд…”

Жінка каже – підприємець, який придбав земельну ділянку за 500 метрів, і озброївшись цим архівним документом, який не має юридичної сили, тепер вимагає від неї віддати частину своєї землі, знести законний сарай і туалет, який був подарований разом з частиною будинку Майї Котвіцькій згідно договору дарування від 30.07.2003 року за №1646, що зареєстровано в «Витязі про реєстрацію право власності на нерухоме майно» від 18.09.2003-го року.

«Акти приватизації на земельні ділянки для Котвіцької й Котвіцького зроблені з грубими порушеннями», – стверджує читачка.

Каже – вона відмовилась їх підписувати.

1. Не був вписаний в акт приватизації документ на права власності – договір дарування;

2. Розмір земельних ділянок урізали з метою зробити проїзд.

А ще вона говорить, що головний спеціаліст ДЗК в Житомирі на її прохання щодо прийняття документів на приватизацію відмовила.

«А в другий раз пояснила, що прийме документи лише за умови, якщо я погоджусь на зміну розміру земельної ділянки, тобто віддам частину своєї землі для проїзду машин», – каже Котвіцька.

Жінка вже не довіряє ні земельному відділу, ні міськраді. Їй потрібно приватизувати землю, щоб провести до будинку комунікації для забезпечення нормального життя, але вона боїться віддавати документи в руки будь-кого, бо підозрює, що їх знову сфальсифікують.