В Житомирі опозиція замахнулась на міського голову

Депутат Олег Горай розмістив на своїй сторінці в Фейсбук звернення з граматичними помилками й проект рішення, який він планує зареєструвати та провести через комісії ради.

Депутат пропонує достроково припинити повноваження міського голови, бо той, на його думку, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень.

Нагадаємо, вчора частина депутатського корпусу в Житомирі намагалась розігнати виконком та звільнити заступників міського голови.

Частину депутатів й не лише депутатів в Житомирі не задовільняє стиль роботи Володимира Дебоя через його принциповість.

Міський голова Житомира визнаний одним з кращих мерів України. Він став другим після Геннадія Кернеса. Він – постійний гість телевізійних аналітичних програм, конференцій з енергозбереження, кредитування програм модернізації комунальних об’єктів.

Такого загальнодержавного визнання не мав жодний міський голова Житомира. Житомир зазвучав на рівні України.

Разом з тим жодний міський голова Житомира не мав таких проблем з депутатським корпусом міської ради.

Всі пам’ятають “сінокоси” – виділення землі в районі скелі Чадського в Житомирі попереднім міським головою.

Жодного корупційного скандалу за 2,5 років Дебоя не зафіксовано.

Замість цього – погашено всі борги комунальних підприємств Житомира, начіплені попередною владою, освітлено місто, встановлено в школах металопластикові вікна, отримано погодження на надвигідний кредит ЄБРР.

Одного немає в мера Житомира – більшості в міській раді.

Депутат Олег Горай, який активізувався вчора під час засідання сесії, останні декілька сесій міськради активністю не виділявся.

Однак на минулій сесії він знову згадав, що мер, виявляється, “не працює”. Недосягнувши свого в питанні розпуску виконкому, молодий, але очевидно, дуже амбітний депутат, підкріплений узгодженою думкою очевидно не лише представників опозиції, сьогодні замахнувся на самого мера.

Переконати весь Житомир в тому, що Володимир Дебой непрофесійний мер, невдоволеній його стилем управління частині еліти Житомира не вдалося.

У порівнянні з діяльністю попередників, Володимир Дебой, незважаючи на його недоліки, виглядає в рази краще.

За нього говорять вищеперелічені не надумані здобутки.

Зрозуміло, що ті, хто розхитує владу в Житомирі не має бажання брати відповідальність за стан справ у місті, якщо на це немає доброї волі згори, тобто з області.

Там теж йде боротьба за крісло губернатора й чого дивного – ситуацію з проектом рішення щодо відставки Володимира Дебоя можна розглядати й в цьому контексті.