Чи хотіли б ви повернутися у дитинство?

Спочатку, не задумуючись, я відповіла «так». А ви?

Згадаймо дитинство. У кожного з нас воно було різне. Хто ріс в селі – хто в місті, з батьками – без, з достатками – й не дуже. У малих дітей свої малі проблеми, у великих – великі. Кожному з нас є що пригадати.

Для мене дитинство – це та весела пора, коли карточки з різними тваринками, листочки – були грошима і ніхто не переживав через відсутність мобільного чи автомобіля… Коли чимдуж біжиш ввечері додому й радієш, що тебе ніхто не з’їв і не наздогнав «бабайка».

Коли жуйка, яку вчора приліпив до ліжка, залипла у волоссі, а ти не бідкаєшся, що в школу ідеш з коротшою на одній стороні зачіскою.

Шоколадні «Бом-бім-бом», яскраві фантики з «Турбо», мрійливі «Love is»…

Перша любов, літні табори, подерті коліна, на обід пригощання друзів котлет з піску… Купа сміху, безтурботності, а з болем асоціювався тільки укольчик.

Як каже моя подружка та однокласниця Анюта, в дитинстві ми вміли більше радіти. Гарна погода, подарована лялька, пачка олівців і розкраска – це могло бути найбільшим задоволенням. І морква та яблука в сусідки були смачніші… Тепер вже свій вік не покажеш на пальцях і калюжі обходитимеш.

Багато хто хоче повернутися назад, а тоді кожен мріяв стати дорослим. Синці від маминих туфель на підборах, все обличчя у помаді… Ну, в хлопців, напевно, машини чи «войнушки» з «пєстіками».

Час летить невпинно, діти ростуть швидко, наче на дріждях, одна пора року змінює іншу, міняються бачення, ми, наше оточення та загалом все навкруги.

Солодощі були солодші, сни кольоровіші, болі болючіші, образи образливіші.

Дитинство – цікава та безтурботна пора, але воно, як і багато чого, що трапляється у нашому житті, коли-небудь закінчується. І тому потрібно йти вперед, жити сьогоднішнім і відкривати для себе нові речі. А справжнє дитинство та частинка мрії повинні завжди бути у нашій душі.

Хочете на хвильку повернутися у дитинство? Подивіться свої чи рідних дитячі фото, придбайте собі іграшку – просто так, перегляньте мультики, посмакуйте чимось, що любили у дитинстві… Та найкраще – побудьте просто поруч з дітьми.

Крім того, ми, дорослі, іноді маємо брати приклад з них. Щирість, безкорисливість, доброзичливість, тепло.

Дитина не зрадить, не підставить, не шукатиме неправди.

Зверніть увагу навіть на те, як вони спілкуються між собою. Знайомляться, наче знають один одного вже давно і прощаються так, ніби їх розлучать назавжди і вони більше ніколи не побачаться. Нам є чому в них вчитися.

А які вони бувають смішними:

– Ким ти станеш, коли виростеш?
– Хм…Дядьою!

Або ще:

– Кого ти любиш?
– Маму.
– Ні, я про хлопців.
– Тата!

Кажуть, що від великого кохання народжується маленьке щастя. Саме чисте кохання – дитяче.

Давайте будемо вчитися любити один одного, як діти.

Ми вже ніяк не повернемо час, тому поважаймо чисте, ясне, непорочне святе дитинство. Хай щастить! Зі святом – Днем захисту дітей!

Залиш життя після життя!
Бо діти – це щастя назавжди. Це твоя радість, твоє «Я».
Це скарб, багатство на віки!