Дітей в лікарнях Житомирщини годують неналежним чином

Це стало відомо в ході перевірки медичних закладів області, яку провела прокуратура спільно з санстанцією.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

1. В обласній дитячій лікарні пацієнти недоотримують масла вершкового, сметани, фруктів, сухофруктів, риби, м’яса тощо, узагалі не отримували сиру твердого.

2. В обласній психіатричній лікарні норми харчування дітей не виконувалися по м’ясу, яйцях, рибі, маслу, молокопродуктах. Зовсім не надходили сир кисломолочний, сметана, молоко, соки та фрукти. До того ж, у цьому лікувальному закладі одноманітне меню: супи, каші та чай. А дієтичне харчування для дітей із хронічними захворюваннями готувалося з мінімального набору продуктів.

3. У дитячому відділення Червоноармійської ЦРЛ для приготування пацієнтам їжі використовувалися продукти із простроченим сертифікатом якості, молоко та молочні продукти узагалі відсутні.

4. Не виконувалися натуральні норми харчування і в Олевській ЦРЛ, де діти не отримували м’яса, риби, молока та фруктів.

Крім цього, зафіксовано щорічне зменшення видатків на продукти харчування як у Житомирській дитячій обласній лікарні, так і в інших лікувальних закладах області.

В окремих районних лікарнях вартість харчування зменшено майже удвічі й становить 2,60 грн. на добу.

На виявлені порушення прокуратура внесла подання голові департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з вимогою усунути порушення норм харчування дітей у лікарнях області.