Дитячий футбол Житомира: ДЮСШ «Полісся» здобула срібло міжнародного турніру. ФОТО

Вихованці житомирської ДЮСШ «Полісся» вибороли друге місце в XI міжнародному турнірі з футболу серед дітей 2004 року народження.

Змагання пройшли в Луцьку.

За кубок на приз ФК «Адреналін» змагалися 18 команд з України та Білорусії.

Юні футболісти Житомира впевнено обіграли фаворитів, поступившись лише місцевій команді «Адреналін», яка є переможцем багатьох міжнародних та міжобласних турнірів.

У відбірковій грі перемогу здобули житомиряни – 1:2, але у фіналі лучани взяли реванш – 3:0.

3:0 не на нашу користь не відображає запеклості боротьби на полі.

Обидва матчі команди були рівними в протиборстві тактик, швидкості, ударах, суперництві команд та їх лідерів. Напруга з першої до останньої секунди – усе було присутнє.

«Адреналін» та «Полісся» визнані одними із найсильніших та найдосвідченіших команд. Матчі між ними були, безперечно, окрасою турніру.

Житомиряни досягли індивідуальних перемог: Микола Нєдельський став кращим захисником турніру, Артур Шах – найкращим бомбардиром.

Перспективи житомирської команди досягати вершин у футболі значні. Діти самі хочуть розвиватися та здобувати результати. Як бачимо, в них це успішно виходить.

Та, на жаль, одного бажання дітей та ентузіазму тренера команди Валентина Островського недостатньо.

Є проблеми, які потребують нагального вирішення.

Це:

1. Відсутність умов та місця для тренувань – штучне поле ДЮСШ травмонебезпечне;

2. Фінансують поїздки на турніри батьки дітей.

Дорослі проблеми дитячого футболу Житомира гальмують його повноцінний розвиток.

Команда, яка перспективна, має певні успіхи – це вже гордість міста та його громадян, тому підтримка збоку патріотів Житомира необхідна.

Хочеться висловити велику подяку тим, хто не словом, а ділом допомагає розвивати здорове спортивне майбутнє нашого міста.

ФОТО!