Людина і собака на службі в Житомирі. ФОТО

В Житомирі дітей на природі зближували з міліцією.

На базі кінологічного центру при УМВС України в Житомирській області (вул. Баранова, 133) учням демонстували роботу кінологів, а також “Беркуту”.

Потім малечу пригостили морозивом.

Діти були в захваті. Дехто під враженнями від побаченого, вголос захотів в майбутньому бути міліціонером.

Правоохоронці зазначають, що такі акції вони проводять не лише напередодні дня захисту дітей, а постійно. Кажуть, спілкування поза межами класу ефективніше – діти бачать, якою насправді є робота системи МВС.

Міліціонери не лише влаштували “шоу”, а й серйозно поговорили зі школярами, щоб ті не “заміновували” свої школи, бо міліція все одно знайде винуватця – безкарним залишитись не вдасться.

Щодо собак – то універсальною є німецька вівчарка. Вона вміє все, хоча кожну собаку, як і людину, по завершенні школи, спрямовують в профорієнтаційному плані в залежності від того, що в неї краще виходить. У випадку з собаками це – шукати наркотики, чи бути бойовим псом.

Кожна собака має свого господаря. Вона охороняє його простір – спробуй підступись. Репортер поспілкувався з кінологом. Правоохоронець каже, що бере вівчарку навіть у відрядження – відчуває надійний захист й впевненість – пес його охороняє й зі спини й з боків.

Собак у відрядження перевозять навіть в поїздах. Але для цього треба викупити всі місця в купе. Тому міліціонери часто їдуть разом – заводять в купе декілька собак і їдуть собі. Цікаво, між собою тварини теж можуть погризтися, тому їм надягають намордники, або ж намагаються не селити в одне купе агресивних кобелів.

Загалом, людина з собакою дуже здружується. Їх навічне розставання – справжня трагедія, яка дуже важко переноситься.

ФОТО Репортер Житомира:

Міні-музей радянського автопрому? (територія кінологічного центру)

Учні з Адрушівського й Житомирського району, а також Житомира

Злодії в магазині. Треба їх заарештувати

Counter-terrorist win

Більше 100 собак служать в лавах МВС Житомирщини

Кінологічний полігон для тренувань й показових виступів

“Беркут” демонстрацією сили й вправності підтвердив свою спроможність захищати громадян на мітингах від усіляких “спортсменів від опозиції”

“Беркут” готовий витримати будь-який удар

Беркут win

Діти захотіли йти в міліцію

Собака кориться голосу людини

Якщо треба – як дитя, стрибне на руки

Гордий і дужий пес

З добрими очима