Мер Житомира на земельній комісії: “Магазини на перших поверхах будинків не повинні псувати вигляд міста”

Міський голова Житомира взяв участь в засіданні постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Про це інформує прес-служба міської ради.

Під час розгляду питань стосовно регулювання земельних відносин Володимир Дебой звернув увагу членів комісії на необхідність формування архітектурного обличчя міста.

«Перед тим, як надавати дозвіл на реконструкцію квартири під магазин, необхідно запитати жителів будинку, провести громадські обговорення. Сьогодні ми маємо формувати зовнішній вигляд міста, його архітектуру», – сказав мер.

Будівництво нових житлових комплексів, у своїй більшості, передбачає, що перший поверх будівлі буде відведений для комерційної діяльності. Для цього створюють необхідні умови – будують відповідні інженерні мережі.

Ситуація із житловим фондом, побудованим у радянські роки інша, адже перший поверх таких будівель непередбачений для проведення комерційної діяльності.

Підприємці проводять перепланування квартир, їх реконструкцію під магазини, що в багатьох випадках викликає незадоволення в жителів.

Саме тому необхідно проводити громадські обговорення з питань реконструкції квартир під магазини із жителями таких будинків.

Міський голова наголошує на тому, що питання регулювання земельних відносин є визначальними у формуванні інвестиційної привабливості міста, адже вільні земельні ділянки та майнові комплекси повинні мати всі відповідні документи, щоб інвестор в короткий термін міг розпочати роботу.