Музику замовляє той, хто платить?

Олевський район, населення якого складає 42,1 тис. мешканців, з яких 15,2 тис. міське – має лише одне районне видання «Зорі над Убортю» та розважально-інформаційний портал «Вітол».

Громадсько-політична газета залишається на рівні “програма передач-вітаємо-пам`ятаємо”.

Якщо ви, молодий амбіційний журналіст зі свіженьким дипломом поспішаєте на допомогу районці – будьте готові почути у відповідь на ваш професійний диплом та милу посмішку фразу, типу «розширювати штат ми не збираємось, нові кадри нам не потрібні. Нас все влаштовує!» І навіть не «до побачення»

Отже, вам пряма дорога в торгівлю, а вашому непотрібному диплому – «у шухляду».

І нікого не цікавить ваша щойно захищена дипломна робота «на відмінно» щодо «новації та вдосконалення районної преси».

«Нас все влаштовує!» І крапка.

Розважально-інформаційний портал тримався лише на ініціативі та завзятті єдиного кореспондента, який після конфлікту з представниками влади (чи то пак докорів «у неповазі до старших») залишив незацікавлене в правді видання.

Останні місяці сайт дедалі частіше поповнюється коментарями постійних читачів «що сталося» і «що буде далі». А далі…

Колишній кореспондент поставив собі за мету створити незалежний засіб масової інформації Олевщини та сподівається на допомогу небайдужих, збираючи кошти по копійці.

Попри труднощі ми, журналісти, намагаємося захищати свободу слова та права пересічних жителів, готуючи до запуску власний інтернет-проект.

Як вважаєте, шанси є? Адже той, хто має кошти, має й точне розуміння того, що хоче читати у спонсорованому виданні. То чи готові місцеві жителі власним коштом зняти чорну завісу цензури?