На Житомирщині міліція допомагає одиноким учасникам Великої Вітчизняної війни. ФОТО

У с.Малих Кліщах Народицького району працівники міліції переймаються клопотами трьох самотніх бабусь, що доживають свій вік у зоні обов’язкового відселення.

Днями правоохоронці укріпили господарчі приміщення та оновили хатину 86-річній Галині Повар.

У підсобному приміщенні домогосподарства Галини Олександрівни за зиму пошкодилася та впала частина даху.

Чекати допомоги їй нізвідки, оскільки її діти мешкають у далекому від Народицького району Запоріжжі й до неньки приїздять нечасто.

Відтак, найчастіше на виручку приходять міліціонери, що несуть службу по сусідству.

– Хлопці завжди готові допомогти, – говорить Галина Олександрівна.

І води піднесуть, і дров нарубають, і полагодять абощо при потребі. І ось зараз, поки я на городі, узялися ремонтувати покрівлю на сараї, бо що я сама – такої роботи вже й не подужаю. Нехай їм Бог помагає!

– А як же інакше, – знизує плечима командир окремої роти міліції з охорони зони радіоактивного забруднення при УМВС України в Житомирській області Сергій Сергійчук, – три мешканки с.Малих Кліщів, що залишилися тут жити після відселення, – це наші підопічні.

Поки одні бійці лагодили дах, інші узялися причепурити бабусі хату. Зовнішні стіни зачистили та побілили та оновили фарбу на вікнах та дверях. Аби помилуватися новим виглядом своєї оселі, бабуся Галина Олександрівна навіть залишила городні роботи та примостилася на стільчику посеред подвір’я.

Ненароком старенька аж просльозилася.

– Дивлюся – і серце радіє, – говорить літня господиня. – Коли б то мої руки дійшли до побілки? Та чи й взялася б за оце фарбування? А так, дякуй «солдатам», і хатинка затишніша стала й чепурна така, аж не віриться…

– Звертайтеся, бабусю, – скромно відповідають на старечу дяку міліціонери роти, – чим зможемо, завжди допоможемо.