Рустама Раупова обрали заступником керівника постійної делегації ВРУ в парламентський асамблеї ГУАМ

На організаційному засіданні постійної делегації Верховної Ради України у парламентський асамблеї ГУАМ, яке сьогодні відбулося у Києві, головним завданням було переобрання керівного складу делегації.

За більшістю голосів заступником керівника делегації було обрано народного депутата України від опозиційної фракції «УДАР» Рустама Раупова.

Зі слів народного депутата його обрання в керівний склад делегації це перш за все велика відповідальність: «Оновлена делегація, яка вже сьогодні приступила до своїх обов’язків має бути ефективна та результативна в своїй подальшій діяльності. Це потребує великої професійної праці та чималих зусиль від кожного новообраного члена делегації», – зазначив Рустам Раупов.

Після розгляду питання щодо розподілу постійної делегації ВРУ за комітетами парламентської асамблеї Рустам Раупов став членом комітету з питань регіональної безпеки.

Нагадаємо, що парламентська асамблея ГУАМ створена з метою подальшого зміцнення принципів демократії і верховенства права, забезпечення поваги основних прав і свобод людини, а також розвитку ринкової економіки в країнах ГУАМ, активізації дружніх відносин і співробітництва між парламентами країн ГУАМ.

Сприяння соціально-економічного розвитку, розширення торгово-економічних зв’язків, розбудова та ефективне використання транспортно-комунікаційних магістралей, зміцнення регіональної безпеки, поглиблення співпраці в області науки, культури і гуманітарній сфері, розвиток договірно-правової бази співробітництва в рамках ГУАМ також є головними принципами роботи асамблеї.